Datum

18 november 2018 11:00

Accommodatie

Onbekend

Na twee overwinningen op rij en vol zelfvertrouwen reisden we afgelopen zondag af naar Escharen om daar de drie punten op te gaan halen. Helaas, het liep allemaal anders. We begonnen wederom in een 4-3-3 opstelling met Roy als spits en twee buitenspelers, Rick van Berkel en Rob van Rooij.

We speelden eigenlijk goed in de eerste helft en dwongen ook kansen af. Helaas wisten we vaak niet de juiste eindpass te versturen waardoor het tot aan de rust 0-0 bleef. Op het middenveld speelde Cees de Veer een puike partij en was ook erg balvast. Toch was voor mij persoonlijk Joris Timmers de man van de wedstrijd, want hij bood zich vaak goed aan en liep ook regelmatig vrij. De scheidsrechter had wel een vrij grote invloed op ons spel in de tweede helft, hij floot niet bepaald neutraal en hij zei zelf na afloop dat hij niet lekker gefloten had; dat zegt ook genoeg. Ondergetekende vlagde trouwens in de eerste helft, maar werd door een blessure in de tweede helft vervangen door Stefan v.d. Bogaart (Stefan, nog bedankt daarvoor trouwens!). Ook benjamin Jorn van Gogh moest na 15 minuten geblesseerd uitvallen vanwege een kaakblessure en werd vervangen door Toine Pittens.

Vlak na rust kwamen we bijna op 0-1. Na een hard en goed schot van Cees de Veer viel de bal voor de voeten van Rob van Rooij in de rebound. Helaas had de Schenk, die in deze wedstrijd trouwens meer kansen miste, het vizier niet op scherp staan en schoot naast. Vlak hierna viel trouwens de 1-0 voor Estria. Na een ongelukkige fout in de achterhoede werd de bal verspeeld en rommelde hij in het doel achter de trouwens weer uitstekend keepende Rens van der Heijden: 1-0. Op dat moment geheel tegen de verhouding in, maar wij lieten zelf ook te veel kansen liggen. Toch kwamen we 10 minuten later sterk terug en toonden veerkracht. Na een prachtige pass van Cees de Veer op Joris Timmers schoot Joris de bal knap laag onder de keeper door en hield het hoofd koel: 1-1. Dit gaf de burger weer moed. We kregen ook nog een vrije trap die door Cees de Veer werd genomen. Met een prachtig schot ging de bal van Cees echter net over de lat en ontbrak het ons ook net aan dat beetje geluk. Even later kreeg Cees echter geel na onnodig duwen tegen een tegenstander, ons team werd daardoor wel benadeeld, maar de scheidsrechter floot dan ook echt niet bepaald neutraal. Gelijkwaardige overtredingen van Estria werden met de mantel der liefde bedekt.
Het leek er op dat dit duel op een gelijkspel zou uitdraaien, maar helaas pindakaas. Uit een voorzet van Estria liepen voorstopper Gerjan v.d. Gamp en Rens van der Heijden elkaar in de weg en werd de bal door Rens door deze miscommunicatie in het eigen doel geslagen. Gerjan meende de bal weg te koppen, maar had niet in de gaten dat Rens nog achter hem stond. Een smet voor Gerjan, die trouwens ook een puike partij stond te voetballen, maar het kostte ons helaas wel het ene punt.
 Helaas moesten we dus met lege handen weer naar Nistelrode afreizen en was het voor Estria een beetje een gestolen overwinning. De druiven waren echter niet minder zuur voor ons, mede ook omdat ons in de tweede helt een penalty werd onthouden (je kunt hem geven) – hand naar de bal of niet na een valpartij van een tegenspeler in de 16. Ook dat geluk was ons niet gezind want de bal ging niet op de stip
Uiteindelijk dus nul punten, maar er moet wel worden gezegd er is door iedereen keihard gevochten en mentaliteit getoond. We moeten ons echter helaas alleen niet uit het spel laten halen door de tegenstander of de scheidsrechter, waardoor we ons dan meer met andere dingen bezig houden dan voetballen. Hopelijk kan de trein van het 6e volgende week weer doordenderen met nog drie wedstrijden voor de winterstop voor de boeg, om te beginnen volgende week thuis tegen Festilent. Volgende week weer meer nieuws van het 6e.