Ondanks het prachtige weer van afgelopen zondag wil de zon niet schijnen voor het 6e

3 - 1

RKSV Prinses Irene 6

6e klasse 30

14 oktober 2018 11:00

We reisden afgelopen zondag uit naar O.K.S.V. uit Overlangel. Het weer was prachtig, ondanks dat het al oktober is, en vol goede moed dachten we dan ook de eerste drie punten te gaan pakken. Het mocht echter niet zo zijn. We kwamen wel vrij vroeg in deze wedstrijd, die we overigens in een 4-4-2 opstelling begonnen, al snel op voorsprong.

Na een mooi schot van afstand, waar ook een stuit in zat, van Cees de Veer werd de keeper van Overlangel verrast en had het nakijken: 0-1 in de 6e minuut. Evenals de week daarvoor tegen Velp wisten we deze voorsprong niet vast te houden. Er werd wel hard gewerkt maar we speelden zeker niet goed en de linies speelden ook te ver uit elkaar. We kozen vaak de moeilijkste oplossingen en speelden ook te gauw de lange bal. Voorin wisten we ook niet echt de ballen vast te houden mede ook omdat sommige speler in een echte vormcrisis verkeren.
Toch hadden we een penalty moeten hebben toen Joris Timmers in de 16 meter naar beneden werd geduwd door een tegenstander. De bal ging echter niet op de stip. Nadat Overlangel trouwens bijna de 1-0 had gemaakt, wist uitblinker Jorn van Gogh (man van de wedstrijd) op de doellijn nog redding te brengen en tot corner te verwerken. Vlak voor rust kregen we een mentale domper te verwerken door een volstrekt onnodige tegengoal waar we niet fel genoeg op reageerden. De bal stuiterde over onze keeper Ruud Steevens heen: 1-1. Met deze stand gingen we de theekopjes opzoeken.

Na rust werd het spel alleen maar slechter. Ook O.K.S.V. speelde niet echt goed, maar benutte wel steeds goed de steekpass door het midden waar ze vrij gevaarlijk in waren. Het was behoorlijk hotseknots-voetbal. Toch kregen we nog kansen. Een mooie vrije trap van Bart van Aerle ging net over het doel en Rob van Rooij had de kans op 1-2 na een mooie pass van Bart van Aerle. Helaas miste de Schenk alleen voor de keeper. Daarna kantelde de wedstrijd. De gastheren kregen een penalty na een onnodige overtreding van Jorn van Gogh, al ging de bal wel vrij goedkoop op de stip. Ondanks vele protesten van onze kant bleef de scheidsrechter bij zijn besluit. De penalty werd feilloos benut: 2-1. Even later werd het ook nog 3-1 na een mooi schot en was het vonnis over ons in deze wedstrijd geveld. We blijven helaas zitten in de hoek waar de klappen vallen en hebben even tijd nodig voor bezinning.
Volgende week zijn we vrij en kunnen er hopelijk ook enkele spelers genezen van hun blessures. Over twee weken spelen we dan thuis tegen Udi’19. 10 en hopelijk weten we het tij een keer te keren. De feiten zijn echter dat we na vier wedstrijden nog steeds helaas op 0 punten staan. Hopelijk volgende keer beter nieuws van het 6e.