Het 6e pakt weer eens 3 punten en stijgt een plaats op de ranglijst

1 - 2

RKSV Prinses Irene 6

6e klasse 30

28 april 2019 11:00

Na het vrije weekend van de Pasen daarvoor mochten we afgelopen zondag het weer eens gaan proberen. De tegenstander was Achilles uit Reek. Zij stonden net een plaatsje boven ons op de ranglijst, dus een directe concurrent van ons. Eerder dit seizoen hadden we thuis (in september) met 2-1 van hun verloren. We hadden dus iets recht te zetten. Bart van Aerle had zich helaas verslapen (door de wekker heen geslapen) en was deze wedstrijd niet aanwezig.
Voor aanvang van deze wedstrijd hadden de 2 leiders ook nog een mededeling. Na de vergadering met de seniorencommissie hebben beide leiders Twan en Henk (ondergetekende) te kennen geven aan het einde van dit seizoen te willen stoppen als leiders van het 6e elftal. We missen allebei de inspiratie en motivatie om nog door te gaan. Voor sommige spelers kwam dit misschien niet als een verrassing maar misschien voor sommigen ook wel. Als ik het op mijzelf persoonlijk betrek vind ik het na 17 jaar leiderschap ook wel voort mooi geweest en vind ik het tijd voor andere gezichten voor de groep. Bovendien vind ik het na 35 jaar wedstrijdverslagen schrijven (destijds nog de Schellen zelfs!) ook tijd dat iemand anders het stokje overneemt. Tot zover deze boodschap van de leiders; over naar de wedstrijd.
We begonnen in een 4-3-3 opstelling met voorin: Rick van Berkel, Rob van Rooij (de Schenk) en Delano van Hintum. We speelden in de eerste helft zeker niet echt goed en met de linies vooral te ver uit elkaar. We waren te afwachtend in de duels en vaak ook te timide, enkele uitzonderingen daargelaten (gelieve zelf in te vullen!). Toch kregen we wel kansen. Na een mooie actie van Delano van Hintum op rechts belande zijn voorzet voor de voeten van Rob van Rooij (de Schenk) die zijn schot net naast zag gaan omdat ook medespits Rick van Berkel de bal met het hoofd nog even schampte. Helaas kwamen we toch op een 1-0 achterstand niet omdat Reek zoveel beter was maar ze waren vooral in de eerste helft wat scherper en attenter in de duels. Vlak voor rust had Davy v.d. Doelen bijna de gelijkmaker op zijn schoen maar zijn shot met links belandde helaas op de paal. Met een 1-0 achterstand gingen we op naar de thee. We wisten dat we wat scherper moesten zijn en bij deze tegenstander toch zeker punten moesten kunnen pakken.

Mijn medeleider (Twan) zette het tactisch goed om na de rust. We gingen 3-4-3 spelen met Davy v.d. Doelen als inschuivende man bij balbezit op het middenveld. We kregen daardoor meer grip op het middenveld en stonden wat stabieler. Ook dient weer aangetekend te worden dat Rick van Berkel zich in de spits een slag in de ronde sjouwde en aan de inzet van de spelers lag het dan ook deze keer zeker niet. Ook Delano van Hintum was nadrukkelijk aanwezig en had vele mooie acties voorin. Na een passje van achteruit van verdediger Rob Thomassen belandde de bal voor de voeten van Delano die alleen voor de keeper verscheen na een counter. Hij schoof de bal netjes en beheerst onder de keeper door: 1-1. Een mooie goal al twijfelde de keeper ook te laat met uitkomen. Delano was een voortdurende plaag voor de verdediging van Reek en niet veel later werd hij in de 16 meter gehaakt. De bal belandde op de stip door de overigens goed en gedecideerd leidende scheidsrechter. Joris Timmers nam plaats achter de bal en schoot de penalty in de linkerbenedenhoek koelbloedig raak: 1-2. Daarna speelden we meer vrijuit maar vergaten we onszelf te belonen. Jens Loeffen kreeg ook nog een dot van een kans na een prachtaanval maar hij verzuimde van dichtbij de trekker over te halen. Ook een mooi schot  van de Schenk (Rob van Rooij) ging voorlangs en Delano had met een aantal acties de score ook nog hoger uit kunnen breiden maar die misten helaas doel. Voor mij was Delano van Hintum trouwens de man van de wedstrijd ook door zijn doelpunt maar ook door fraaie acties voorin. Het moet ook gezegd worden dat Davy v.d. Doelen weer een uitstekende partij speelde maar je kunt maar een man van de wedstrijd kiezen. Omdat we verzuimden het af te maken kregen we het op het einde toch nog even benauwd. Een aanval van Reek belandde nog op de paal maar gelukkig wist ook verdediger Rob Thomassen op de doellijn ook nog een keer uitstekend redding te brengen.

Na wat minuten bijgetrokken van de scheidsrechter (blessuretijd) bleef het uiteindelijk toch 1-2 en mochten we de 3 punten in onze zak steken en mee naar Nistelrode nemen. Zeker misschien geen goede wedstrijd van ons maar het werd zeker in de tweede helft wel tactisch goed ingevuld al zijn er nog vele dingen voor verbetering vatbaar.
Dat was het dan weer heren. Ik zou zeggen geniet nog even van mijn verslagen dit seizoen want aan alles komt een eind. Volgende week spelen we uit tegen de koploper uit Uden (U.D.I. '19) om de onchristelijke tijd. 13.00 uur. Deze 3 punten zijn in ieder geval binnen.
Henk van den Boogaart (medeleider, ex-leider 6e elftal), Twan v.d. Wetering (medeleider, ex-leider 6e elftal)
't 6e: Rens v.d. Heijden (keeper), Ton v. Uden (l.man), G.J. v.d. Camp (rechtsb.). Rob Thomassen (linksb.). Davy v.d. Doelen (multifunctioneel!), Stefan v.d. Bogaart (l.half), (Roy van Grinsven), Joris Timmers (c.midd.), T. Pittens (rechtsh.) (Jens Loeffen)  Rob v. Rooij (spits), Rick van Berkel (r.buiten), Delano (linksb.)
vlaggers: Jens Loeffen (1e helft), Toine Pittens (2e helft)