Vrouwen, VR1, Hoofdklasse B

18 maart 2018 11:45

M. Bouw

Opstelling

Terwijl heel Brabant lekker in zijn warme bed bleef liggen, was dat toch net iets anders voor de vrouwen van Prinses Irene. Zij stonden afgelopen zondag om 11:45 uur klaar op het veld om te gaan starten tegen SC ’t Zand vrouwen 1.

Met een koude wind en een gevoelstemperatuur van ongeveer -10 werd er om kwart voor 11 afgetrapt. De wedstrijd begon zonder heel veel bijzonderheden. Prinses Irene kwam nauwelijks bij de goal van de tegenstander en de tegenstander kwam wel vaker bij onze goal, maar met een paar afzwaaiers en ballen in de handen van Marit, gebeurde er toch vrij weinig. In de 16de minuut lukte het ’t Zand toch om net buiten het zestien meter gebied raak te schieten. Tot aan de rust ging het eigenlijk verder met wat er voor het eerste doelpunt ook gebeurde. Niet heel veel bijzonderheden.
Op het scorebord verscheen de 44e minuut en de scheidsrechter vond het wel genoeg geweest. Snel naar binnen voor de warme thee, want koud was het zeker.

In de tweede helft gebeurde er veel meer. Prinses Irene creëerde wat meer kansen, waardoor we iets gevaarlijke werden dan de eerste helft. Zo werden er meer voorzetten gegeven door Elien en kwam Anouk nog dichtbij. Op dat moment werd er alleen gefloten voor gevaarlijk spel. Helaas geen doelpunten voor Prinses Irene. In tegenstelling tot de Oranjevrouwen scoorde ’t Zand nog maar liefst drie keer: in de 57e, 69e en 89e minuut.
Dit maakt de eindstand 0-4. Gestreden is er, maar helaas zonder resultaat.

Volgende week mogen de vrouwen van Prinses Irene uit naar de Trekvogels. Hopelijk met een stuk warmer weer, maar het alle belangrijkste is om de punten mee terug te nemen naar Nistelrode.