6e elftal beslist bekerwedstrijd tegen HVCH al in eerste helft

HVCH 11

Groep 4 013

16 september 2018 10:00

Edwin Bakker

Het was de 3e bekerwedstrijd voor ons. Nadat we de week daarvoor wonnen van Vinkel uit met 1-3, werd nu HVCH met 2-1 aan de kant gezet. Bij ons werd het doel verdedigd door Stijn van de Doelen van de A1 (waarvoor dank!), omdat onze vaste keeper Ruud Steevens ontbrak. Stijn keepte trouwens een goede wedstrijd. Het duel stond onder leiding van Edwin Bakker

In de eerste helft speelden we uitstekend vooral in het eerste half uur. De bal werd goed rondgespeeld en onder leiding van laatste man Ton van Uden gaven we achterin geen krimp. We wisten goed in balbezit te blijven en de vrije man werd dan aan ook goed gezocht en aangespeeld.
Deze inzet en moed werd beloond. Al vrij vroeg, na 5 minuten, kwamen we al op voorsprong.
Nadat Davy v.d. Doelen werd gehaakt kregen we een vrije trap. Aanvoerder Bart van Aerle poeierde de bal met een hard en laag schot in de linkerbenedenhoek en gaf de keeper het nakijken. Een prima goal en een welkome opsteker zo in het begin van dit duel: 1-0.
Daarna bleven de we de bal goed rond tikken. Na een mooie aanval via Ton van Uden en Davy v.d. Doelen wist laatstgenoemde spits Jens Loeffen te bereiken. Die liep zijn tegenstander er op snelheid uit en bleef koel alleen voor de keeper. Met een lage schuiver wist Jens de bal
onder de keeper door in het doel te krijgen: 2-0. Op de voorsprong was op dat moment niets op af te dingen.
Even later hadden we wel een strafschop moeten hebben toen Bart van Aerle werd gehaakt in de 16 meter. Scheidsrechter Edwin Bakker weigerde de bal echter op de stip te leggen. Vlak voor rust kregen wij uit een corner (te eerlijk gevlagd misschien van ondergetekende) een doelpunt tegen. De bal werd fraai ingekopt, dat moet worden gezegd: 2-1.

Met deze stand gingen we de rust in. Na rust werd het spel van beide kanten alleen maar minder en minder. De 2e helft was ronduit gezapig en slecht mede ook door het vele door wisselen wat
het spel er niet beter opmaakte.
Een schot van Ton van Uden ging net over de lat van onze kant en een vrije trap van HVCH ging net over het doel. Wat mij betreft was aan onze kant Ton van Uden de man van de wedstrijd. Hij leidde de verdediging soeverein en haalde ook in de tweede helft veel ballen weg
en bleef geconcentreerd voetballen.
Ondanks de overwinning gingen we niet door; Vinkel en Loosbroek wel omdat we blijkbaar een te slecht doelsaldo hadden

Volgende week begint de competitie dan toch echt voor ons met een thuiswedstrijd tegen Achilles Reek. Niettemin moeten we lering trekken uit deze oefen/bekerwedstrijden en die meenemen naar de competitie.
(wordt vervolgd)

Henk van den Boogaart (medeleider 6e elftal), Twan v.d. Wetering (medeleider), Ruud Steevens (keeper/leider)

't 6e: Stijn v.d. Doelen (A1),Ton, Gerwin, Gerjan, Rob Thomassen, Bart, Marty, Davy,(Jorn) Joris, (Rick) Toine (Stefan), Jens