3 december 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Opstelling RKSV Prinses Irene VR1 (zon)

Afgelopen zondag hebben de dames van Prinses Irene 2-2 gelijk gespeeld tegen FC Gelre.
Na weer een 1-0 achterstand wisten de meiden nog in de eerste helft de stand gelijk te trekken. In de tweede helft kwamen de meiden verdiend op een voorsprong. Maar in de laatste minuut kregen ze, niet voor het eerst dit seizoen, een doelpunt om de oren. Meggy v.d Oever en Veerele Donkers (foto) scoorden.

Op een koude zondagmiddag speelden de meiden een prima wedstrijd bij het nieuwe complex van FC Gelre. Waar voorheen altijd gespeeld werd op een zeer slecht grasveld, speelden ze vandaag op een prima kunstgrasveld. In de eerste helft was duidelijk te merken dat de meiden van FC Gelre de punten in Didam (Wehl) wilde houden. Ze zetten hoog druk, en dwongen ons de lange bal te hanteren.

Het sterke punt van Gelre was de fysieke kracht waarmee ze het duel aan gingen. Prinses Irene was de ploeg in balbezit. Door fel jagen van FC Gelre dwongen ze een foute pass af en kwamen zij 1 op 1 met onze keeper.. Helaas voor ons lieten ze deze kans niet onbenut, 1-0!

Na deze 1-0 lieten de vrouwen van Prinses Irene hun koppies niet hangen, en dit resulteerde in de snelle 1-1!

Na een prachtige steekpass van Elien Ploegmakers kwam Meggie v.d Oever vrij voor de keeper, en rond koelbloedig af. Het fysiek van FC Gelre was duidelijk te merken in het aantal overtredingen die werden gemaakt. Vooral spits Sharron van Os moest het vaak ontgelden. Vlak voor rust, voor de zoveel keer, werd zij weer onderuit geschopt. Dit keer in de 16 meter, maar helaas geeft de scheids hier geen penalty voor. We gaan de rust in met ‘n 1-1 stand.

De tweede helft wordt sterk begonnen door de vrouwen van Prinses Irene. Dit resulteert in de snelle 1-2! Een geweldig mooie aanval die begint bij de keeper. Vanuit daar de bal richting de centrale die het spel verlegd naar de rechtsback. Die op haar beurt een steekbal geeft richting onze rechtsbuiten. Uiteindelijk weet Veerle Donkers de bal vanuit de rebound in de hoek te schieten, 1-2 dik verdiend!

Dat er veel ruimte aan de rechterkant lag had Meggy Wijnen ook gezien. Met een lange bal legt zij de bal precies achter de verdediging. Daarop volgt een strakke voorzet, maar helaas is de verdediging van FC Gelre alert. Met nog 15 minuten op de klok neemt FC Gelre meer risico en brengt FC Gelre er een spits bij. Hierdoor worden de vrouwen van Prinses Irene verder teruggedrongen dan ze zouden willen. FC Gelre liet hierbij zien waarom ze vorig seizoen dan ook gepromoveerd zijn. Prinses Irene krijgt nog een aantal kansen om een counter te plaatsen, maar helaas leveren deze niets op. In de 90e minuut van de wedstrijd krijgt FC Gelre nog een corner, dit na sterk ingrijpen van Britt v.d Wiel. Deze corner wordt bij de 2e paal knap verwerkt, en levert een nieuwe corner op. Uit deze corner is het dan wel raak en wordt het 2-2! Prinses Irene zet nog een keer aan. Meggy Wijnen legt de bal prima neer in de 16 maar helaas wordt er niet gescoord. De 2-2 eindstand voelt als dan ook echt als een verlies.