Vrouwen pakken overwinning na 0-2 achterstand

Vrouwen, VR1, Hoofdklasse B

5 november 2017 11:45

J. van Rossem

Opstelling

Het elftal van coach Edith Martens behaalde zondag een mooie 3-2 overwinning op directe concurrent Venray en kan daardoor wat ruimer ademhalen. Bij rust keek het team nog tegen een achterstand aan. Nikki van Wijk, Meggy v.d Oever en Sharron van Os scoorden.

Het zag er in de 1e helft absoluut niet naar uit dat Prinses Irene, dat de geblesseerde keeper Kats, meer dan voortreffelijk zag worden vervangen door Anouk v.d. Ven, de 3 punten in Nistelrode zou houden. Venray was de bovenliggende partij en Prinses Irene was slechts twee keer dreigend via de altijd fanatieke Eline Ploegmakers.  Binnen het half uur keek de ploeg tegen een 0-2 achterstand aan. Nikki van Wijk verkleinde rond het halve uur de marge tot 2-1.

Waarschijnlijk heeft Martens in de rust duidelijk gemaakt wat er anders moest, want Venray kwam er niet meer aan te pas. Met veel inzet werden de Limburgse vrouwen op hun eigen helft vast gezet en dat resulteerde als snel in de 2-2 van Meggy v.d Oever. Prinses Irene bleef oppermachtig en de enkele keer dat Venray gevaarlijke dreigde te worden greep de verdediging onder leiding van aanvoerster Meggy Wijnen resoluut in. Sharron van Os maakte haar reputatie als goalgetter weer eens waar, door ruuim een kwartier voor tijd de 3-2 binnen te schieten. Een prachtige overwinning door een elftal dat echt met elkaar streed voor een goed resultaat. Een groot compliment is op zijn plaats.