Groep 1 03

22 februari 2018 20:00

P. Bechay

Opstelling

Het 1e elftal wist zich in de vrieskou donderdagavond te plaatsen voor de laatste 16 in het bekertoernooi. Tegenstander was de Helmondse 3e klasser Oranje Zwart, dat met 2-1 werd verslagen.

Prinses Irene had veel verder moeten winnen en blameerde zichzelf bijna, door in de 75e minuut de gelijkmaker 1-1 toe te staan. Oranje Zwart bleek een aantal bijzonder handige spelers in de gelederen te hebben, maar was ook bijzonder irritant. Zo ongeveer elke beslissing van de scheidsrechter werd aangevochten. Na 10 minuten stonden ze dan ook al met 10 man, na 2 gele kaarten.

In de 30e minuut kwam Prinses Irene op 1-0 via Martijn van Vught. Oranje Zwart was ook een paar keer gevaarlijk maar de Nistelrodenaren hadden minimaal twee keer moeten scoren in de 1e helft. Nu schoot de beste man aan Prinses Irene zijde,  Tim van der Heijden, op de kruising.

In de 2e helft eenzelfde beeld, Prinses Irene had veel meer moeten scoren. Zo verdween een prachtig schot van Gijs van Erp via de binnenkant van de paal uit het doel. Oranje Zwart kwam er niet aan te pas, maar werd geholpen door Gijs van Erp, die weer eens zijn bekende “Frank de Boertje” had en dat werd in de 75e minuut afgestraft;1-1. Dat vond de ploeg blijkbaar te gortig want een paar minuten later kopte Tim van der Heijden de 2-1 binnen en was de zege een feit.