Mannen, 6, 6e klasse 51

27 mei 2018 12:00

Edwin Bakker

Het was een warme zondag en bijzonder drukkend weer voordat we aan dit voor ons op een
na laatste duel begonnen. Van tevoren werden wij opgeschrikt door het droevige nieuws dat de broer van Ruud Steevens (onze keeper) is overleden aan een herseninfarct. Een paar weken geleden zijn zus. Wij wensen hem namens de leiders en ook alle spelers veel sterkte en medeleven toe in deze
moeilijke tijd.
Voor dit duel raakte trouwens Marcel Buuts geblesseerd (enkel verzwikt). Niet in de warming-up, maar bij een wedstrijd van het 4e (het kampioeneteam!) waarin hij voor dit duel gastspeler was. Hij was dus bij dit duel althans niet in het veld van de partij (wel langs de kant uiteraard!).

Bij vlagen speelden we dit duel goed voetbal. In de eerste helft kwamen we echter een beetje stroef op gang. Er werd wel opnieuw hard gewerkt, maar het gat tussen de linies was bij vlagen toch veel te groot. We bewogen ook te weinig waardoor men dan ook gauwer geneigd is de lange bal te hanteren. Bij ons werd dit duel het doel trouwens verdedigd door Ruud Lips die dat uitstekend deed. De gasten uit Escharen leken dan ook op voorsprong te komen maar door een uitstekende redding van onze gastkeeper die de bal knap weg stompte, werd het uiteindelijk slechts een corner. Onze gastkeeper maakte dan ook een sterke indruk, in ieder geval beter dan de keeper van Liverpool (Kanius) die met twee grote blunders blunderde in de Champions Leaguefinale. Helaas was het even later toch raak, toen de gasten uit een corner van dichtbij bijna op de doellijn raak wisten te schieten. Een overduidelijke dekkingsfout en volslagen onnodig.
Daarna kwamen wij toch beter in de partij. We gingen wat beter combineren. Na goed storend werk van verdediger Gerjan v.d. Camp brak er paniek uit in de verdediging van de gasten. De bal belandde voor de voeten van Toine Pittens in de 16 meter. Die bedacht zich geen moment en knalde koelbloedig en hard raak: 1-1. Niet veel later nog voor rust trouwens werd het door Gerjan v.d. Camp, na een mooie combinatie met Jens Loeffen, 2-1. Gerjan schoof de bal ijskoud en koelbloedig onder de keeper door. Voor mij was hij dan ook de man van de wedstrijd niet alleen om zijn doelpunt en assist maar ook door zijn oeverloze inzet-een echte rots in de branding. Misschien – of dat weet ik wel zeker – scheelde het dat Annemarie langs de lijn ook aanwezig was, waardoor hij zich ook gesterkt voelde.
Met een mooie 2-1 voorsprong gingen we de rust in. Onder leiding van scheidsrechter Edwin Bakker hadden we trouwens ook iedere helft een drinkpauze vanwege het warme weer.

Na rust speelden we eigenlijk overtuigend en gaven we zo goed als niets weg. We lieten nu de bal goed lopen en er zaten dan ook fraaie aanvallen bij. Vooral op het middenveld waren Dave v.d. Bogaart (zijn laatste wedstrijd? Wie zal het zeggen…) en Marty Dollevoet weer heer en meester. Mede ook gesteund door de andere hardwerkende middenvelders Davy van de Doelen en Stefan v.d. Bogaart. Een prachtige aanval van ons werd helaas net geen doelpunt. Rob van Rooij legde de bal terug op Dave v.d. Bogaart, die de vrijkomende Stefan zag aan komen lopen. Zijn schot ging echter helaas langs het doel. Toch wisten we wel de bevrijdende 3-1 te scoren. Na een mooi passje van Davy v.d. Doelen schoof ob van Rooij de bal koelbloedig onder de keeper door in de linkerbenedenhoek: 3-1. Er werd door iedereen keihard gewerkt: ook Rick van Berkel (de benjamin, samen met Jorn) verdient een compliment, want hij bleef maar storen en jagen op de achterhoede van de gasten. Daardoor speelden we ook korter op elkaar en zetten we de gasten uit Escharen eigenlijk de hele 2e helft goed onder druk. Het bleef echter bij 3-1 ondanks een paar counters van hun maar die leverden echter niets op.
Dave v.d. Bogaart kreeg vlak voor tijd van de leiders nog een publiekswissel, omdat het misschien – althans onder voorbehoud – zijn laatste wedstrijd was. Hij kreeg daarvoor een hartelijk applaus.
Ik wil ook langs deze weg de dames bedanken die ons bij dit duel steunden langs de lijn. Misschien is dat wel de reden om ons team wat meer te motiveren want het had in ieder geval een positief effect op het eindresultaat. Annemarie, Monique en Stella in ieder geval bedankt voor jullie support!

Uiteindelijk werd met 3-1 dit duel beëindigd door de overigens opnieuw uitstekend leidende Edwin Bakker. Een gezamenlijk compliment heren, want zowel achterin op het middenveld en voorin lieten we zien hoe sterk we kunnen zijn. Wij willen als team deze overwinning opdragen aan onze keeper Ruud Steevens en ons medeleven betuigen. Ook wil ik nog gastkeeper Ruud Lips hartelijk bedanken voor zijn gastrol in deze wedstrijd.
We genoten naderhand nog van het zonnetje op het terras en volgende week wacht dan toch echt
het laatste competitieduel voor ons, uit tegen Achilles Reek. In ieder geval deze drie punten zijn binnen en daardoor is de eerdere nederlaag die we tegen Estria leden met 2-0 ook weer recht gezet.