SCV '58 deelt 6e elftal van Prinses Irene na rust een mokerslag uit

Mannen, 6, 6e klasse 51

20 mei 2018 12:00

Afgelopen eerste Pinksterzondag kwamen we de wei in, uit tegen Velp. Ondanks de kermis in Nistelrode moest deze wedstrijd toch op deze bijzonder rare dag gespeeld worden. Na de overwinning van vorige week op Overlangel met 0-3 waren we positief gestemd, mede ook door het bijzonder positieve verslag van mijn medeleider Edwin van Dinther die bij dit duel ontbrak. Vorige week ontbrak ondergetekende omdat hij een weekje op Landalparcs Hoenderloo verbleef, vandaar.
Helaas konden wij geen keeper regelen voor dit duel: Ruud Steevens had zich afgemeld, evenals Davy van der Doelen en ook Roy van Grinsven was niet aanwezig. Daarom moest mijn medeleider Twan van de Wetering noodgedwongen het doel verdedigen.

We begonnen eigenlijk goed aan dit duel. Het was een vrij droog en stroef veld door de warmte. Het veld was dan ook behoorlijk hard maar daar had de tegenstander natuurlijk ook last van. Eerder hadden wij thuis trouwens ongelukkig met 1-2 verloren van Velp. De eerste helft lieten wij de bal goed lopen en hadden we ook mooie aanvallen. Na een prachtige dieptepass van Marcel Buuts op Rob van Rooij, miste Rob maar net het doel. Zijn schot ging net voorlangs. Toch kwamen we in de 12e minuut op een 0-1 voorsprong. Uit een corner en een scrimmage voor het doel haalde Jens Loeffen van dichtbij doeltreffend en hard uit: 0-1. Even later was Rob (de Schenk) van Rooij nog dicht bij een goal maar hij raakte helaas de paal.
We hielden in de eerste helft de 0 maar kwamen ook een paar keer goed weg, Twan wist echter, klemvast of niet, samen met laatste man Ton van Uden echter steeds redding te brengen. We gaven enkele corners weg in de eerste helft, maar die leverden voor Velp niets op. We speelden ook goed op balbezit. Na een overtreding van Gerwin van de Broek op een tegenstander, verloor een speler van Velp even zijn zelfbeheersing en reageerde te fel op Gerwin. De overigens uitstekend leidende scheidsrechter stuurde hem 10 minuten naar de kant.

Bij een 0-1 voorsprong gingen we de rust in. We hadden trouwens evenals Velp moeite met het warme weer. (Twee drinkpauzes in iedere helft). Velp trok meteen na rust fel van leer en kon uiteindelijk toch beter met het veld omgaan en het warme weer dan wij. Meteen na rust kregen we via een lange bal al de 1-1 tegen. We stonden niet goed gepositioneerd en dat werd genadeloos afgestraft. Het eerste kwartier na rust verliep voor ons dan ook bijzonder slecht. Zij maakten wel de 2-1 na overigens een prachtige actie toen een Velp-speler zich knap vrij draaide. Ook de 3-1 van hun dat moet gezegd was een prachtig doelpunt uit een kopbal. Hierdoor werden wij mentaal behoorlijk geknakt. Na zo'n 30 minuten in de tweede helft kwamen we echter toch op 3-2 via Gerwin van de Broek die van dichtbij raak schoot. Evenals vorige week wist Gerwin dus weer te scoren. Helaas viel daarop te vlug de 4-2. We lieten de mannetjes ook achter in onze rug weglopen en stonden te gauw via diepe ballen een op een. Ook viel vlak voor tijd de 5-2 nog, maar die was slechts voor de statistieken van belang. Helaas een wedstrijd met 2 helften. Voor rust waren wij de betere partij en na rust was duidelijk het woord aan Velp.

Een zure nederlaag, maar ook die we grotendeels toch ook aan onszelf te wijten hadden. Door de overwinning van vorige week hebben we misschien een week teveel met ons hoofd in de wolken gelopen. SVC heeft ons weer hard op de feiten gedrukt en duidelijk blootgelegd waar onze tekortkomingen zitten. Daarmee is over deze wedstrijd wel weer voldoende verteld. Ondanks de nederlaag genoten we naderhand van het prachtige weer op de terrasjes op deze Pinksterzondag en ook was het daarna – voor de liefhebbers althans – nog gezellig toeven op de kermis, waarmee deze zondag al met al toch nog geslaagd was. Eind goed al goed.

Man van de wedstrijd was deze keer voor mij: niet van toepassing. Met nog twee wedstrijden te gaan, thuis tegen Estria en uit tegen Reek, kunnen we de competitie dit seizoen hopelijk toch op een mooie manier afsluiten.