6e elftal deelt tik uit tegen rode lantaarndrager HVCH 14 uit heesch

Mannen, 6, 6e klasse 51

22 april 2018 10:00

Libert Bongers

Het was een prachtige zonovergoten dag afgelopen zondag ook de dag van de bekerfinale.
Helaas ging die prijs naar Feijenoord en dus aan mijn favoriete club AZ voorbij, maar laat ik me nu maar bezig houden met ons eigen team en wedstrijdverslag.

Deze wedstrijd werd gespeeld op veld 1 en stond onder leiding van arbiter Libert Bongers. Al vrij vroeg was het duidelijk dat we dit duel de bovenliggende partij waren gezien ook de zwakte van deze tegenstander. Zij staan dan ook stijf onderaan. Na een afgeslagen corner kwamen we al gauw op voorsprong. Spits Rob van Rooij (alias de Schenk) haalde vanaf de rand van de 16 uit met een mooi schot. Dit schot werd nog wel aangeraakt maar trof uiteindelijk toch doel: 1-0. Een welkome meevaller zo vroeg in de wedstrijd. Daarna dicteerden wij het spel en vooral in de eerste helft waren we veel op de helft van de tegenstander te vinden. Uit opnieuw een overigens goed genomen corner van Marcel Buuts wist Bart van Aerle de 2-0 van dichtbij in te tikken. Het mooiste doelpunt was echter de 3-0 vlak voor de rust. Uit een prachtige aanval over rechts via Dave van den Bogaart en een fraaie voorzet van Marcel wist Jens Loeffen de 3-0 in te tikken bij de eerste paal. Een aanval uit het boekje zoals de leiders er meer zouden willen zien! Goed de vrije ruimte gezocht, op tijd ingespeeld, et cetera – en doeltreffend afgemaakt! Met een 3-0 voorsprong gingen we op naar de theepauze.

Na rust bleven we de bovenliggende partij. Vooral ook door goed druk zetten vooruit wisten we nog een paar keer te scoren. Rob van Rooij scoorde met een lage schuiver onder de keeper door de 4-0. Voor mij was Rob (de Schenk) aan onze kant de man van de wedstrijd, mede ook door zijn 2 goals. Hij hield de ballen nu goed vast voorin en kaatste ook goed terug op mee opkomende spelers. Het sierde hem ook nog dat hij een penalty afgaf aan Gerwin van de Broek, nadat Davy van der Doelen in de 16 meter gehaakt werd. De penalty werd trouwens keihard, onberispelijk en knap ingeschoten door Gerwin in de linkerbenedenhoek. Daarna lieten wij het touw even vieren en kregen we een onnodige treffer tegen, door niet op tijd terug verdedigen.  Dit was ook tot grote teleurstelling van Ruud Steevens, die graag deze wedstrijd de 0 had gehouden. Helaas dus 5-1.
Met een mooie solo actie scoorde Davy van der  Doelen trouwens nog de 6-1 via een mooie lob over de keeper heen, nadat hij eerder ook al bijna had gescoord. Helaas voor ons raakte dat schot toen de lat. Een hard schot van Gerwin van de Broek was eigenlijk ook raak, want de bal was zuiver over de lijn en de keeper liet de bal los. Ook de tegenstander gaf toe dat de bal zat. Helaas keurde de scheidsrechter het doelpunt niet goed, dus het was eigenlijk 7-1.
Niettemin en hoe dan ook, om met de woorden van sportcommentator Tom Egbers te spreken, het bleef bij 6-1 wat uiteindelijk dan ook de einduitslag bleek te zijn.
We hadden er nog meer kunnen maken ook met wat geluk, maar je kunt niet alles hebben. We zijn door deze overwinning weer een plaatsje geklommen op de ranglijst. We staan nu op de 9e plaats en laten SCV, DAW en HVCH achter ons.

Volgende week moeten we uit naar Estria uit Escharen, die we dit seizoen nog niet tegen gehad hebben. Daar moeten we nog tweemaal tegen spelen. Zij staan net een plekje boven ons, dus je kunt dan wel spreken van een 3 punten wedstrijd. Het zal dan natuurlijk wel een stuk lastiger worden, maar als we met het nodige vernuft en brein spelen, moeten we dit seizoen toch nog een aantal punten kunnen pakken. Na de wedstrijd was het weer goed toeven op het terras en genoten we van het heerlijke voorjaarszonnetje en menig pilsje. Volgende week weer meer nieuws over het 6e elftal.