5388SB
NISTELRODE
tel. 0412-611501

Opstelling

Vrouwen 1 is de tweede seizoenshelft goed begonnen. De 3-0 overwinning op OJC Rosmalen was meer dan terecht. De rust ging in met 2-0 door twee vroeg gescoorde doelpunten van ,Sportvrouw van het Jaar 2022, Elien Ploegmakers en Sarah Theunisz. Na rust verschalkte Lindy Pittens de Rosmalense doelvrouw. Door deze overwinning settelt het team van coach Alex Sangoer zich stevig op de 4e plaats in de 1e klasse D.

Maud van den Oetelaar (met zusje Amber altijd trouw supporter) gaf bij de aftrap als “pupil van de week” het goede voorbeeld door te scoren. Goed voorbeeld doet goed volgen. Prinses Irene schoot uit de startblokken. Na 3 minuten scoorde Elien Ploegmakers de 1-0 via een scrimmage. Zes minuten later was Sara Theunisz er als de kippen bij, toen Veerle Donkers haar schot geblokt zag worden door de keepster van OJC. Toen deze bal niet goed verwerkte reageerde Sara attent door de 2-0 binnen te tikken. Prinses Irene speelde fris en aanvallend. OJC kreeg de tijd niet om na te denken en moest alle zeilen bij zetten om het tempo bij te benen. Voor rust kreeg Prinses Irene voldoende mogelijkheden om de score nog verder uit te breiden, maar dat lukte niet meer.

Twee minuten na rust wist Lindy Pittens haar doelpuntje mee te pikken en kwam Prinses Irene 3-0 voor te staan. Het was de verdienste van de Prinses Irene vrouwen dat OJC niets anders kon doen dan tegenhouden. Er was steeds veel beweging zonder bal. De bal ging ook goed snel rond wat tot een paar mooie aanvallen leidde, maar die werden uiteindelijk niet beloond met een doelpunt.
Het goed opgekomen publiek werd getrakteerd op attractief voetbal. Met Amber als “Pupil van de week” maakte het de herstart van de competitie volmaakt!
“Vrouwen 1 moest het spel maken en rekening houden met de omschakeling van balbezit naar balverlies. Het leverde 3 doelpunten op en kwam in verdedigend opzicht niet in de problemen. Voor nu mag het team nog nagenieten. Vanaf dinsdag wordt de knop omgezet richting de uitwedstrijd tegen de nummer 2 Udi ‘19” aldus coach Sangoer na de wedstrijd.

Amber en Maud  van den Oetelaard zette Oumaïma El Bakkali zondag in het zonnetje (foto). Oumaïma is de speelster van de maand geworden bij VR1. Binnen vrouwen 1 kunnen elke training en wedstrijd punten verdiend worden en Oumaïma behaalde in de maand januari de hoogste score.