Mannen, 1, 2e klasse H

18 februari 2018 14:30

P. vd Ven

Opstelling RKSV Prinses Irene 1 (zon)

Op een zonnig sportpark in Helvoirt werd het 2-3 voor Prinses Irene. Gezien de kansenverhouding een terechte uitslag. Al na 2 minuten stonden de oranjemannen op 0-1 door een gelukkige trap van Wibe van Rooij, die, mede door de laagstaande zon, niet goed werd beoordeeld door de doelman van Helvoirt en pardoes in het kruis van het doel viel. Prinses Irene gaf daarna het heft uit handen en stond dan ook na ruim 35 minuten met 2-1 achter. Vlak voor rust viel de verdiende 2-2. In de tweede helft was er een licht veldoverwicht vanuit Nistelrodese kant, wat resulteerde in een aantal 100% kansen, afgewisseld met 75% kansen. Er werd niets meer weggegeven en uiteindelijk bepaalde goudhaantje Van Rooij met een schitterende individuele actie, na een voorzet op maat van Van den Brand, de eindstand op 2-3.

De toeschouwers stonden amper op hun plaats en genoten nog van het winterzonnetje toen het al 0-1 stond. Na een tikkie-takkie aanval, opgezet door het middenveld van Prinses Irene, belandde de bal bij Wibe van Rooij. Die leverde een voorzetschot af en de bal verdween in de verre kruising.
De Van Tilburg-brigade was heer en meester deze eerste minuten en het was wachten op een volgend doelpunt. In de 9e minuut zette Gijs van Erp met een schitterende steekpass Jeroen Bekkers oog in oog met de keeper van Helvoirt. De niet te missen kans werd echter gemist door toedoen van laatstgenoemde. Helvoirt kwam er niet aan te pas deze eerste 20 minuten. Prinses Irene verslapte en in de 25e minuut de eerste waarschuwing van Helvoirt, ditmaal kon Koen Bollen nog tweemaal redden. Drie minuten later was er nog een kans voor Helvoirt, welke weer werd gered door verdediging van Prinses Irene. In de 31e minuut was het dan wel raak. Vanuit buitenspelpositie (het werd anders gezien door de jonge scheidsrechter) werd Rico de Laat aangespeeld en deze werkte vakkundig af, 1-1. Alweer de 171e treffer van Rico, die dan ook na de wedstrijd werd gehuldigd als all-time topscoorder van Helvoirt.
Helvoirt was deze periode sterker en scoorde dan ook de 2-1. Collin van den Bergh (wel vaker scorend tegen Prinses Irene) haalde knap uit na slecht uitverdedigen aan oranjekant en scoorde via de binnenkant van de paal.
Prinses Irene rechtte de rug en in de 40e minuut pass van Robin Walk waarop een dubbel schot van Rolf van den Bogaart, eerste keer met rechts werd nog geblokt, de tweede keer haalde hij de trekker over met links en verdween de bal in de benedenhoek, 2-2. Op slag van rust een mooie combinatie door het centrum van de Helvoirt verdediging tussen Gijs en Tim van den Brand, die door eerstgenoemde net niet lekker meegenomen werd en ook niet kon worden omgezet tot een doelpunt.

Na rust was daar eerst nog een Helvoirter die overkopt uit een hoekschop, daarna zag men echter een controlerend Prinses Irene. Duels en tweede ballen werden nu wel gewonnen. Helvoirt liep achter de feiten aan en mocht dan ook van geluk spreken dat een van de vele kansen niet werd benut door de voorwaartsen uit Nistelrode. Een voorzet van Rolf werd met een uiterste krachtinspanning tot corner verwerkt, waar Tim klaar stond om af te drukken. Uit deze corner schiet Gijs de bal over, alvorens in de 55e minuut Jeroen Bekkers alleen op de Helvoirt keeper wordt gestuurd. Oog in oog laat hij de keeper kansloos, echter caramboleert de bal van de paal. De rebound schiet hij net naast het doel.
In de 58e minuut is het dan wel raak: in de omschakeling een mooie actie en voorzet van Tim van den Brand op Wibe van Rooij. Die neemt de bal knap aan, dolt de verdediger en schiet met rechts strak in de verre hoek, een verdiende 2-3 voorsprong.
In het verdere verloop nog twee acties van Van Rooij, die door Rolf van den Bogaart (schot geblokt) en Robin Walk (kopbal gered door keeper) niet op waarde werden geschat. In de 82e minuut waren daar ook nog drie oranjehemden, die nog maar 1 blauwwitte verdediger tegenover zich zagen. Dit werd slordig uitgespeeld en een aantal minuten later had het zomaar 3-3 kunnen staan door een snoeihard schot van Collin van den Bergh, dat uiteenspatte op de lat. Het engeltje op de lat knipoogde een keer en niet veel later floot scheidsrechter Van de Ven af.
Welkome 3 punten en een stevige 3e plaats is het resultaat van een mooie zondag.

Op donderdagavond spelen de mannen van Prinses Irene 1 voor de beker tegen Oranje-Zwart Helmond voor een plaats bij de laatste 16. U bent allen van harte welkom.