Vorstenbossche Boys 2 (zon)

4e klasse 13

1 december 2019 9:30

Jan van de Berg

De mannen van AV-hout starten vandaag op een prachtig wit veld tegen de mannen uit Vorstenbosch. Allereerst wil de verslaggever complimenten geven aan de speler die de shirts gewassen heeft, want de spelers stonden er heel netjes op! Voor deze gelegenheid heeft Gijs de aanvoerdersband overgenomen van Stephan. De eerste minuten was voor beide ploegen wat aftasten. In de 9e minuut kwam Shota goed door over de flank die de bal teruglegde op Jeroentje maar deze grote kans niet wist te verzilveren. 16e minuut een goede actie van Ruud die door kwam op links en de bal voor de goal gooide maar daar stond niemand. Kans verkeken. 17e minuut vrije trap voor Vorstenbosch op de rand van de 16 die voor langs ging. In de 22e minuut corner van links die Ruud prachtig voor de goal slingerde. Job stond geheel vrij op de 5 meter om de 1-0 binnen te koppen maar stuitte op de keeper. 27e minuut vrije trap van Ruud die hem wederom goed voor de goal gooide waarna Stephan zijn hoofd er tegenaan zette waardoor de 1-0 een feit was. Het was even spannend omdat de grens zijn vlag omhoog hield, maar kennelijk zwaaide hij naar iemand die hij kende.. in de 25e minuut een goede redding van Paul op een schot van Vorstenbosch. In de 26e minuut een prachtige bal van Paul op shota die met een steekpass Ruud de diepte instuurde. Deze gaf op zijn beurt prachtig voor waarna Job geheel vrij kon binnentikken maar verzaakte om zijn team op een comfortabele 2-0 te zetten. In de 33ste minuut kwam Vorstenbosch er goed door over flank en zwijmelde de mannen van avhout dat er geen Vorstenbosch been tegen de bal aan liep waardoor de bal voor het doel langs rolde. In de 40e minuut een steekpass van Ton op Job die goed opdraaide en de bal langs/over de keeper wilde stifte maar dit mislukte volledig waarna een verdediger de bal weg kon trappen maar dit tegen heb been van Jeroentje schoot en de bal de bal in het netje lag. In de 42e minuut een goede loopactie van een speler van Vorstenbosch maar deze had zijn vizier nog niet op scherp staan waardoor Paul vrij eenvoudig kon redden. De voortzetting van Paul was adequaat die met een goed uittrap Job in het werk stelde en de bal doorkopte waarna Frenk alleen op de keeper af kon lopen maar zijn balaanname was dusdanig slecht dat deze kans verkeken was. Uit de directe tegenstoot liep Vorstenbosch er doorheen maar door adequaat optreden van Paul maakte hij deze aanval onschadelijk. Eindelijk was daar het rustsignaal en konden we even opwarmen.

Direct na de rust was er een discutabele handsbal van Stephan, maar de scheids legde hem op de stip. Hij werd vakkundig binnengeschoten, waarbij Paul de verkeerde hoek in werd gestuurd. De 2-1 was een feit. In de 50e minuut probeerde Frenk zijn directe tegenstander uit te spelen, maar helaas faalde hij en liet zich op vrij kinderlijke manier de bal ontfrutselen. Hij simuleerde nog even een blessure maar besloot alsnog op te staan en verder te voetballen. In de 55e minuut kreeg Ruud en bal op zijn hoofd en omdat hij geen verzachtend hoofddeksel heeft deed dit zichtbaar even pijn. Uit de scheidsrechtersbal waren de mannen van avhout wat feller en slimmer en waardoor de 3-1 op het scorebord werd gezet. Het was voor de supporters niet duidelijk wie hem scoorde. Later kregen we van de bank te horen dat Frenk de 3-1 gemaakt had maar dat was voor de supporters nauwelijks te geloven gezien de eerste 55 speelminuten van Frenk. In de 57e minuut een mooie actie en voorzet van Frenk maar Job miste voor open goal. In opvolgende aanval was het wederom Job die alleen voor de keeper kwam en wederom faalde hij in de afwerking. Na een fout in de opbouw van Vorstenbosch onderschepte Ruud de bal en deze schoot hem uiterst vakkundig binnen. 4-1. In de 65e minuten zagen wij Ruud heel behendig over de reclameborden springen. De ingooi was daarintegen zo ontzettend zwak, waarna Paul direct in actie moest komen. In de 70e minuut kwam er een schotkans voor Vorstenbosch maar deze miste de juiste richting. Direct daarna werd Frenk gewisseld en daar kwam een klein bescheiden applausje vanuit de tribune. Bij navraag bleek dit een vreugde applausje te zijn geweest. In de 80e minuut een breedte pass van Ruud op Job maar laatstgenoemde kreeg de bal niet onder controle waarna Vorstenbosch er een ingooi aan overhield. De getrachte aannames van Job zorgde voor enige hilariteit op de tribunes en zo zie je dat humor toch verbroederd omdat het publiek van zowel pr irene als Vorstenbosch er hartlijk samen om moesten lachen.
In de 83e minuut stond de verdediging van pr irene niet scherp te dekken en dit leidde tot een goede actie van Vorstenbosch maar de bal eindigde in het zijnet. In de 85e minuut viel dan toch de 4-2 uit het niets. Een schot dat meerdere malen van richting werd veranderd verdween achter Paul in de touwen. In de 88e minuut kreeg zelfs de achterhoede van van Vorstenbosch medelijden met onze spits en bood hem een niet te missen kans aan. Job pakte dit met beide handen aan en schoot de eindstand van 5-2 op het scorebord.