Korfbalsters laten punten achter in Hooge Mierde

22 april 2018 22:00

Op het zonnige grasveld in Hooge Mierde, werden opnieuw de punten niet mee naar Nistelrode genomen. DDW was te sterk voor Prinses Irene, en lieten vooral in de eerste helft daar geen twijfel over mogelijk. In de rust stond Prinses Irene achter met 4-13. Na rust was Prinses Irene wat beter in de afronding en kon het aantal doelpunten in ieder geval verdubbeld worden. De wedstrijd werd afgefloten met een 9-20 eindstand.

Gemiste kansen
Meteen in de eerste aanval van Prinses Irene was het Hilde Pittens die raak schoot van afstand. DDW schoot vrijwel meteen de 1-1 binnen, maar daarna bleef het lang stil bij beide ploegen. Aan kansen geen gebrek, maar de afronding bleef achter. DDW maakte de 2-1, en op dat moment had Prinses Irene moeten aanhaken. DDW had echter de ruimte om een voorsprong op te bouwen, omdat Prinses Irene het gat in de korf maar niet gevonden kreeg. Er waren genoeg mooie acties, en daarnaast liet DDW gaten vallen in hun verdediging, maar Prinses Irene vergat te scoren. Pas bij een stand van 7-1 was het Laura van  de Ven die wat terug kon doen en de tweede van de middag binnen gooide. Linda van Tilburg was daarna vrij snel de derde doelpuntenmaker voor Prinses Irene. Dit maakte echter geen indruk op DDW en de ploeg bleef lekker door scoren. Nog net voor rust kon Laura van de Ven een verdiende strafworp binnenleggen, en bepaalde daarmee de stand op 4-13.

Gestokte motor
Na rust was het opnieuw Hilde Pittens die de score opende via een doorloopbal. Waar DDW in de eerste helft afstandschot na afstandschot binnen schoot, kregen ook zij wat meer moeite met scoren. Veel ballen leken doel te gaan treffen, maar draaiden dan toch de korf weer uit. In deze fase werd er om en om gescoord door DDW en Prinses Irene. De doelpunten makers voor Prinses Irene waren Evy van den Akker en Maddy van Dijk via afstandschoten, en Linda van Tilburg kon een doorloopbal binnen leggen. Bij een stand van 8-16 stokte echter de motor achter Prinses Irene helemaal en was het alleen DDW nog die kon scoren. Maar liefst vier doelpunten achter elkaar. Het eindschot was voor Laura van de Ven, die de negende maakte voor Prinses Irene en daarmee de eindstand op 9-20 bepaalde. Positief was dat Gaby van Santvoort weer driekwart wedstrijd speelde, na een enkelblessure van een paar weken. Komende twee weken is volledig herstel mogelijk, want dan spelen de korfbalsters niet. 13 mei staat pas weer de volgende wedstrijd op het programma.

Ook het tweede liet zuur de twee punten liggen, door te verliezen met 13-12 van Swift 3. Lees hier het verslag.