Korfbalsters winnen spannend duel

18 maart 2018 22:30

De korfbalsters van Prinses Irene mogen zich gaan opmaken voor het laatste en alles bepalende duel. Vandaag werd namelijk in een uiterst spannende wedstrijd de overwinning in Nistelrode gevierd. De eerste helft was er een van weinig doelpunten, maar wel in het voordeel van de oranjehemden. Met slechts vier doelpunten voor en twee doelpunten tegen, kwam Prinses Irene na rust weer strijdlustig in het veld. Peelkorf gaf zich echter geen moment gewonnen en de gehele tweede helft bleef spannend. Met uiteindelijk een stand van 14-10 was Prinses Irene vandaag de terechte winnaar.

Weinig doelpunten
Beide teams leken vandaag de wedstrijdspanning te voelen: Peelkorf kon vandaag promotie naar de Topklasse veilig stellen, maar Prinses Irene leek er alles aan te willen doen om dat te voorkomen. Het eerste doelpunt viel aan de zijde van Peelkorf, maar Hilde Pittens stelde meteen orde op zaken en vond de korf van ver. Maddy van Dijk deed daar nog een schepje bovenop, en schoot de tweede binnen voor Prinses Irene. De Peelkorf kwam weer gelijk, maar ook Laura van de Ven schoot van afstand raak. Daarna kwam er een kwartier van vele goede kansen voor beide teams, maar waarin niemand de schoten ook daadwerkelijk afrondde. Aan allebei de kanten leek de bal niet te willen vallen, en de vele supporters konden in deze fase met samengeknepen billen toekijken hoe de bal elke keer weer opnieuw uit de korf draaide. Net voor rust was het Hilde Pittens die van afstand raak schoot, en de marge op twee doelpunten bepaalde: 4-2.

Spanning om te snijden
Meteen na rust was het Gaby van Santvoort die de bal van afstand in de korf mikte. De Peelkorf had echter ook weer de kracht hervonden, en schoot twee maal achter elkaar raak. De wedstrijd lag daarmee weer helemaal open, en het enigszins veilig lijkende drie doelpunten verschil, werd daarmee vergooid door de korfbalsters van Prinses Irene. Ze bleven echter vechten als leeuwinnen, en dat werd beloond. Laura van de Ven kwam op snelheid erlangs en scoorde een doorloopbal. Ook Gaby van Santvoort schoot raak en daarmee werd de marge van drie doelpunten weer herpakt. De Peelkorf scoorde, maar de net in het veld gekomen Lotte Wilbers kreeg gelijk een strafworp mee waar Laura van de Ven wel raad mee wist. Wilbers leek een gouden wissel, want nog geen minuut later schoot zij ook van afstand raak. Waar Prinses Irene in de winning mood leek te komen, gaf de Peelkorf zich echter nog lang niet gewonnen en scoorde drie maal achter elkaar waardoor een tussenstand van 9-8 op het scorebord verscheen. Laura van de Ven scoorde nogmaals en ook Maddy van Dijk vond de korf van afstand en bepaalde de stand op 11-9. Dat was het moment om door te drukken en definitief de overwinning veilig te stellen. Linda van Tiburg scoorde van dichtbij, en ook Lotte Wilbers schoot opnieuw raak. Sanne Pluk gooide de laatste voor Prinses Irene door het gele mandje. De Peelkorf gaf nog één keer tegengas, maar dat mocht niet meer baten: de eindstand werd 14-10 voor Prinses Irene.

Woensdag staat dus de allesbepalende wedstrijd tussen de Peelkorf en Prinses Irene op het programma, waarin zal worden beslist wie er volgend jaar in de Topklasse mag uitkomen.