Job v.d. Elzen 250 wedstrijden Heren 1

12 oktober 2014 9:15


Welke liefhebber van het amateurvoetbal in deze regio kent hem niet? Job v.d. Elzen (29) is veruit de bekendste speler van Prinses Irene. Dat komt natuurlijk omdat hij al seizoenenlang heel veel scoort. Er is geen exact cijfer bekend, maar het moeten zo’n 200 goals zijn. Zondag 12 oktober werd “de local hero” door een erehaag van jeugdleden ontvangen voor de aftrap van zijn 250e wedstrijd in het vaandelteam van Prinses Irene. Waar je alleen maar van kunt dromen gebeurde. Job scoorde (natuurlijk!) ook in die wedstrijd. De 2-0 kwam van zijn hoofd, een van de specialiteiten van de spits. Job is de 15e speler in de geschiedenis van Prinses Irene die de mijlpaal van 250 wedstrijden in het 1e elftal heeft bereiktHet werd ook nog een van de grootste zeges in zijn carrière, want CHC werd met 6-0 te kijk gezet. Na afloop van de wedstrijd verzamelden alle toeschouwers zich op de tribune. Daar werd hij ontvangen met een ovationeel applaus. Lovend werd hij toegesproken door voorzitter René v.d. Ven, die ook zijn vriendin Linda in de eer betrok. Al zijn familieleden waren aanwezig. René memoreerde dat helaas zijn grootste supporter, vader Albert, ontbrak. Hij overleed in december van het afgelopen jaar. 


Van de Ven: “In 2004 maakte jij je debuut in het 1e elftal. Je hebt de meeste doelpunten in het eerste elftal gemaakt in de 75 jarige geschiedenis van onze vereniging. Zo werd je in het seizoen 2010/2011 topscorer van de 3e klasse. In 2005 werd je uitgeroepen tot sportman van het jaar binnen onze vereniging. Terecht maak je deel uit van het team, met de allerbesten spelers in de afgelopen 75 jaar, dat onlangs bekend werd gemaakt bij het 75 jarig jubileum. Het blijft bijzonder dat je zowel in de 4e, 3e als de 2e klasse altijd maar weer weet te scoren, elk seizoen zijn dat 15 tot 25 doelpunten.” 
“De afgelopen 10 jaar heb je er bewust voor gekozen bij Prinses Irene te blijven voetballen, ondanks dat je vele malen door een andere vereniging bent benaderd. Ik wil je hier heel hartelijk voor bedanken, want dit is erg belangrijk geweest om tot de successen in deze jaren te komen. Zo zijn we in die periode gepromoveerd van de 4e naar de 2e klasse. Jij bent een van de dragers van dit succes. De meest succesvolle periode in de geschiedenis van Prinses Irene.” 

Vervolgens kreeg Job het traditionele cadeau een ingelijst shirt. Ook aanvoerder Gijs van Erp kwam niet met lege handen en gaf Job een spiegel met een mooie tekst namens zijn teamgenoten. Daarna was het ruim een kwartier in de rij staan, voordat uiteindelijk ook de laatste toeschouwer aan de beurt was om de populaire jubilaris te feliciteren. 


Van zijn moeder ontving hij een taart
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!