DDW gaat er met de punten vandoor

14 januari 2018 15:15

DDW en Prinses Irene begonnen beide strijdlustig aan de wedstrijd. DDW opende de score, maar gedurende de hele eerste helft werd er door beide ploegen weinig gescoord. Met een 3-7 stand werden de kleedlokalen opgezocht. Na de rust was er opnieuw veel vechtlust, maar DDW bleef de voorsprong behouden. De wedstrijd werd beƫindigd met een 10-16 stand.

De mand moeilijk gevonden
Pas na 6 minuten wist DDW de korf te vinden, na een ongelukkige val bij Prinses Irene, kreeg DDW alle ruimte om de beste kans uit te spelen. Na deze opening volgden de tweede en derde bal voor DDW al snel. Evy van den Akker schoot van afstand raak, en ook Laura van de Ven wist de korf te vinden. Daarmee liet Prinses Irene zien dat ze zich als laatste in de ranglijst niet zomaar gewonnen zouden geven tegen de koploper. DDW was Prinses Irene op twee momenten sneller af, en vergrootte daarmee de voorsprong. Annelies Thijssen liet van zich horen en zonder de korf te raken viel de bal door de mand. De laatste fase in de eerste helft was weer voor DDW, waarbij ze nog twee keer de korf wisten te vinden.

DDW vergroot voorsprong
In de rust werd afgesproken dat Prinses Irene meer haar eigen spelletje moest gaan spelen. Drie doelpunten in een helft was echt te weinig. Meteen na rust gaf Evy van den Akker het goede voorbeeld en gooide de bal binnen voor Prinses Irene. DDW wist daar meteen op te antwoorden door een ver afstand schot raak te gooien. Via een goede aanval van Prinses Irene maakte DDW een fout en Laura van de Ven wist deze af te ronden via een strafworp. Daarna gaf DDW gas. Door kort te verdedigen kon Prinses Irene het spel niet neer zetten en wist DDW drie keer achter elkaar te scoren. Een tussenstand van 5-11 verscheen op het scorebord. Hilde Pittens wist met haar schot kracht een mooi afstand schot af te ronden. Hierna nam weer DDW het initiatief en maakte weer twee doelpunten op rij. In deze fase van de wedstrijd wisten Evy van den Akker en Laura van de Ven veerkracht te tonen en maakten twee doelpunten voor Prinses Irene. Met een 8-13 tussenstand en nog ongeveer 10 minuten te spelen nam coach Arno Theunissen een time out. Hierin werd besproken om er nog alles uit te halen wat er in zat. Dit bleek lastig, want meteen na deze time out scoorde DDW drie keer tegen. In de slotfase van de wedstrijd konden Maddy van Dijk en Gaby van Santvoort nog het gele mandje vinden. Hierna floot scheidsrechter J. van Houwelingen af met een 10-16 uitslag.

De dames van Prinses Irene 2 wisten wederom de winst te pakken tegen Bladella 2, zie hier het verslag