Korfbalsters strijdend ten onder

27 november 2022 17:00

Zondag 27 november reisden de meiden van Prinses Irene af naar Reusel waar ze het op mochten nemen tegen DDW. Bij voorbaat wisten de meiden dat ze veel druk zouden krijgen en dit goed moesten uitspelen. Er werd hard gewerkt, maar helaas werd de wedstrijd met 17-10 verloren.

Om 14.25 werd de wedstrijd ingefloten door Dhr. Kamps. Lisan Mikkers opende de score door een strafworp te verzilveren. DDW wist hier snel op te reageren door middel van een strafworp en een korte kans.  Gaby van Santvoort trok de stand weer gelijk met een vrije worp. Prinses Irene was niet geconcentreerd genoeg, waardoor DDW 3 doelpunten achter elkaar kon maken. Door toch hard te werken legde Gaby een mooie korte kans binnen en maakte de 5-3. DDW maakte vlak daarna de 6-3 en 7-3. Wederom scoorde Gaby, nu van ver. DDW scoorde uit een schot. Hierna was het Evy vd Akker die uit een mooie aanval een afstandsschot scoorde. Vervolgens was het DDW die een strafworp en korte kans wist te scoren. Vlak voor rust maakte Gaby haar vierde van vandaag en wist de stand naar 10-6 te brengen. DDW wist nog iets terug te doen, waardoor we met de 11-6 de rust in gingen.

In de rust werd verteld door coach Petra Steenhuis dat we nog meer gebruik moesten maken van de druk die we kregen en dat we tot de laatste minuut geconcentreerd moesten blijven. Snel na rust was het DDW die 3 doelpunten wisten te scoren waardoor ze uitliepen naar 14-6. Hierna was het Evy die de 14-7 scoorde uit een korte kans. DDW scoorde hierna weer. Door goed verdedigend werk van Prinses Irene bleef de stand lang hetzelfde. Anouk van Grunsven scoorde een mooi afstandsschot van ver. DDW maakte daarna de 16-8. Door mooie aanvallen lukte het Prinses Irene om onder de druk uit te komen, waardoor DDW een aantal fouten maakte. Lisan en Evy konden hierdoor allebei een strafworp binnen leggen. DDW maakte het laatste doelpunt, waardoor de eindstand 17-10 werd.

Evy vd Akker(3), Maurie Verstegen, Lisan Mikkers(2), Kim van Schijndel, Gaby van Santvoort(4), Florance Waals, Josje Reijnders, Guusje vd Brand.