Korfbalsters komen opnieuw weinig tot scoren

29 mei 2022 20:30

Vandaag namen de korfbalsters het in de tweede helft van de veldcompetitie op tegen de dames uit Nuland. Voorafgaand aan de wedstrijd was al bekend dat het een zware wedstrijd zou worden tegen de nummer 1 in de poule. De dames van Prinses Irene waren niet compleet, waardoor de uitdaging alleen maar groter werd. De dames van Be Quick zette veel druk op de aanval, waardoor het lastig was om te scoren. De eerste helft resulteerde dan ook in een stand van 1-3. De tweede helft herpakten de dames zich beter in de aanval, maar lieten het in de verdediging liggen. Wat resulteerde in een einduitslag van 5-13

Be Quick opende de score pas in de 7e minuut van de wedstrijd. Prinses Irene probeerde goede aanvallen op te zetten, maar dit werd lastig door de druk die Be Quick gaf. Prinses Irene leverde slechte schoten, wat resulteerde in veel balverlies. Ook werden er korte kansen en een vrije worp gemist, waarmee de dames het zich extra moeilijk maakte. In de 15e minuut schoot Be Quick opnieuw van raak van afstand. Maddy van Dijk wist meteen iets terug te doen met een loep zuiver afstandsschot. Helaas was het ook Be Quick die meteen iets terug deed in de 18e minuut van de wedstrijd. Prinses Irene verdedigde tactisch goed bij Be Quick, wat resulteerde dat zij maar 3 doelpunten konden maken in de 1e helft van de wedstrijd.

In de 2e helft opende Lisan Mikkers, die vanuit het 2e team een basisplek kreeg, de score naar 3-2 door een mooi afstandsschot. Helaas was het Be Quick die 2 keer tot scoren kwam waardoor zij uitliepen naar een 5-2 voorsprong. Josje Reijnders wist hierop iets terug te doen en scoorde van ver. Be Quick wist de korf meteen weer te vinden door een mooie doorloopbal en korte kans. Kansen waarvoor coach Arno Teunissen ons had gewaarschuwd. Anouk van Grunsven deed iets terug, en legde een korte kans mooi binnen. Noor Theunisz, dame uit de A1 die bijna een gehele wedstrijd speelde, maakte haar debuut vandaag en wist meteen een terechte strafworp koelbloedig binnen te leggen. Hiermee trok Prinses Irene de score naar een 7-5. Helaas was het Be Quick die hierna nog 6 doelpunten binnen wist te leggen, wat resulteerde in een einduitslag van 13-5.

Met deze uitslag betekend het dat de laatste wedstrijd van de competitie ene pittige zal worden. Dit is namelijk tegen de nummer 6, die evenveel punten heeft als Prinses Irene. Hieruit zal blijken welke ploeg uiteindelijk zal gaan degraderen.

Laura v/d Ven, Nora Schouten, Lisan Mikkers (1), Linda van Tilburg, Lizan Kerkhof, Anouk van Grunsven (1), Josje Reijnders (1), Maddy van Dijk (1)