Scheidsrechter Bas Nijhuis komt naar Nistelrode

30 december 2021 16:15

Webmaster

De bekende en soms verguisde betaald voetbalscheidsrechter Bas Nijhuis, die ook internationaal fluit, komt op 29 januari naar Nistelrode. In zijn theatercollege vertelt hij over de in en outs van zijn leven als scheidsrechter, dat ooit begon op vijftienjarige leeftijd. In zijn lange carrière heeft hij de groten der aarde op voetbalgebied, zowel bestuurlijk als voetballend, ontmoet.

Nijhuis die ook een bakkerszaak bestiert, staat erom bekend dat hij weinig fluit en vooral fluit in de geest van het spel, waarbij hij de spelregels niet altijd naar de letter der wet hanteert. Daardoor heeft hij veel aanhangers voor zijn manier van fluiten, maar andere verguizen hem en noemen de inwonner van Enschedede een populistische ijdeltuit, die (te) veel zijn eigen lijn en regels hanteert.

Nijhuis was ook regelmatig te gast in het programma Veronica Inside, waar hij zijn bewonderaar Johan Derksen trof.

Nijhuis doet een theatershow, (hoezo ijdeltuit!), waarin hij je meeneemt op een even avontuurlijke als hilarische reis achter de schermen van arbitrage, met kostelijke anekdotes over wereldtoppers én het dagelijks leven.

Kaarten kun je bestellen via https://www.nesterle.nl/

 

Bron: Nesterle
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!