Korfbalsters hervatten competitie

9 januari 2020 22:15

De kerst en oud en nieuw zitten er weer op, en na twee weken vakantie hervatten de korfbalsters aankomende zondag 12-01 de zaalcompetitie weer. Om 12.45u komt Spes 1 uit Milsbeek op bezoek in sporthal de Overbeek. De wedstrijd staat onder leiding van Scheidsrechter O.J. Leeverink. Voor Prinses Irene is het zaak om de punten in Nistelrode te houden zodat ze het gat met de onderste plekken op de ranglijst kunnen vergroten.

De competitie is bijna op de helft en de korfbalsters doen het goed: ze staan op een vierde plek in de ranglijst met 6 punten uit 6 wedstrijden. Spes daarentegen heeft nog maar 2 punten kunnen bemachtigen uit dezelfde reeks. Als Prinses Irene weet te winnen nemen ze afstand van Spes en kunnen ze misschien stiekem naar boven kijken. Op dit moment is het doel voornamelijk om zichzelf veilig te spelen in de Topklasse, zodat ze niet zevende of achtste eindigen. Bij winst wordt het gat met de nummer zeven op de ranglijst zes punten. Bij verlies wordt dit verschil juist kleiner. Voor beide ploegen genoeg motivatie om vol voor de winst te gaan!

Eerdere ontmoetingen waren altijd spannend tussen Prinses Irene en Spes.  Dit seizoen hebben ze elkaar echter nog niet ontmoet, omdat Spes op het veld in de andere poule van de Topklasse uitkomt. Er zal zondag door beide ploegen flink gestreden worden voor de punten. Dat is wat we met zekerheid kunnen zeggen. Zondag komen de welpen van Prinses Irene de korfbalsters in ieder geval aanmoedigen, maar ook andere support is zeer welkom.

Topklasse
12.45 uur Prinses Irene - Spes