KORFBAL Prinses Irene 2 - DSV 2 16-1

28 november 2021 17:00

Rita Pater

Vandaag ging de zaalcompetitie van start met een thuiswedstrijd tegen DSV 2 uit Diessen. Het werd een knappe overtuigende overwinning voor de oranje dames van maar liefst 16-1.

De eerste wedstrijd in de zaal dit seizoen en misschien door de coronamaatregelen voorlopig wel weer de laatste helaas. Ondanks deze nare berichten gingen de oranje dames geconcentreerd van start en stond er na een kwartier spelen al een ruime voorsprong van 6-0 op het scorebord. Mooie scores van Sam van afstand, Kim uit een korte kans, Guusje met een doorloopbal, Lizan van ver, Sam van ver en Esther uit een korte kans, zorgden voor deze comfortabele stand. De oranje dames bouwden rustig verder. Het aantal scores was het tweede kwartier wat lager, maar Meike met een doorloopbal en Lisan met een doorloopbal, welke ze heel knap met 1 hand binnen gooide, zorgden voor een 8-0 ruststand.
De tweede helft gingen de dames van Prinses Irene rustig verder met het goede spel van de eerste helft. Er werd keihard gewerkt en ondanks het grote nivoverschil werd het hoge nivo goed vastgehouden. Kim scoorde 2x achter elkaar uit een korte kans en Meike gooide een goed genomen vrije worp keurig binnen. Pas na deze 11 doelpunten kon DSV eindelijk iets terug doen, uit een afstandsschot werd de 11-1 op het scorebord gebracht. Carlijn zorgde met twee mooie doelpunten uit een doorloopbal en een afstandsschot dat ze ook aan het lijstje van de doelpuntenmakers werd toegevoegd. Heel knap dat alle acht de basisspelers dit wisten te bewerkstelligen. Lizan maakte uit een doorloopbal de 14-1, Lisan van afstand de 15-1 en Sam zorgde met een score uit een korte kans voor het laatste doelpunt vandaag.
Meiden een hele mooie dik verdiende 16-1 overwinning.
Noor maakte vandaag ons team compleet. Noor bedankt dat je er bij was!
Opstelling en scores: Esther van Venrooij (1), Sam van de Akker (3x), Carlijn Van De Ven (2x), Kim van Schijndel (3x), Lizan Kerkhof (2x), Meike van Doorn (2x), Lisan Mikkers (2x), Guusje van de Brand (1x)
Wisselspeelsters: Maurie Verstegen, Noor Theunisz.