KORFBAL Prinses Irene 2 - Altior 3

31 oktober 2021 14:45

Rita Pater

Vandaag.speelden we onze laatste wedstrijd buiten tegen koploper Altior uit Heeswijk Dinther. In deze wedstrijd boden onze jonge dames goed partij, maar waren de winstpunten terecht voor de routiniers van Altior 3. Zij wisten de wedstrijd winnend af te sluiten met een 6-12 eindstand.

Altior opende de score met een afstandsschot. Kim wist snel gelijk te maken door ook mooi te scoren van ver. Altior scoorde uit een strafworp de 1-2 en meteen daarna van ver de 1-3. De Prinses Irene dames hielden de hoofden koel en uit een mooie aanval scoorde Sam van ver de 2-3 en Esther uit een vrije worp de 3-3. Na deze snelle scores in de eerste 10 minuten, volgde een boeiende fase waarin de oranje dames het spel van Altior aardig wisten te ontregelen. Kort voor rust waren we even niet scherp en de dames uit Heeswijk Dinther wisten hier direct van te profiteren door 3x achtereen te scoren en zo met een 3-6 stand te gaan rusten.
Meteen na rust bouwden ze het geslagen gaatje uit naar 5 doelpunten. Guusje schoot van ver raak en maakte de 4-8. Altior kon uit een doorloopbal de 4-9 scoren. Door goed te combineren in de aanval lukte het Kim en Lizan om beide te scoren en zo de achterstand weer terug te brengen naar drie doelpunten. Het slot van de wedstrijd was helaas voor Altior. Zij wisten nog 3x raak te schieten en zo de wedstrijd winnend af te sluiten met een 6-12 eindstand.
Florance uit de A1 maakte ons team vandaag compleet, bedankt Florance dat je weer van de partij was.
Na een gezellige lunch bij het Pumpke, nu een weekje rust en dan mogen we van start met de zaalcompetitie.

Opstelling en scores: Esther van Venrooij (1x), Kim van Schijndel (2x), Maurie Verstegen, Sam van de Akker (1x), Lizan Kerkhof (1x), Mae Gevers, Meike van Doorn, Guusje van de Brand (1x)
Wissels: Carlijn Van De Ven, Lisan Mikkers, Florance Waals.