Pr Irene 2- Swift 3 9-8 ruststand 8-4

24 september 2017 19:15

Rita Pater

Na vorige week nipt verloren te hebben tegen Spes 2, begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd van vandaag tegen Swift 3.

Uit een mooie korte kans scoorde Robin in minuut 1 de 1e treffer. Kort daarna wist Esther een toegekende strafworp in het mandje te gooien en stonden we op een mooie 2-0 voorsprong. Swift wist tegen te scoren middels een afstandsschot en met een snelle doorloopbal trokken ze de stand weer gelijk. Maar de Pr. Irene dames waren erop gebrand om vandaag de eerste punten binnen te gaan slepen. Esther zette ons weer op voorsprong door de 3-2 middels een korte kans te scoren. Swift deed echter hetzelfde en scoorde 3-3. Het kwartier wat daarna volgde maakte Prinses Irene duidelijk wie de betere ploeg was vandaag. Middels twee afstandsschoten van Marleen en Anke kwamen we op een voorsprong van 5-3. Het andere vak liet zien dit ook te kunnen en maakte via Esther met een korte kans en een strafworp het 6e en 7e doelpunt. Lizelle wist ook uit een korte kans te scoren en zorgde zo voor een mooie 8-3 voorsprong. Swift kon nog 1x wat terugdoen voor de rust en scoorde uit een doorloopbal de 8-4.

In de rust werd er door Arno benadrukt dat als we zo door konden gaan het een mooie uitslag ging worden, maar als we Swift de kans gingen geven om terug te komen, het wel eens een hele moeilijke 2e helft kon worden. De "angst" van Arno bleek niet ongegrond. Lieke scoorde de 9-4 middels een doorloopbal maar dit werd ons enige doelpunt in de 2e helft. We kwamen niet meer tot scoren en Swift wist puntje voor puntje dichterbij te sluipen. Het was billen knijpen op de bank. Uiteindelijk bleek de opgebouwde voorsprong in de 1e helft gelukkig voldoende om de wedstrijd winnend af te sluiten met een 9-8 eindstand. Gefeliciteerd meiden met de eerste twee punten van dit seizoen. En van de hatelijke 0 af en van de onderste plaats; een fijn gevoel!

Volgende week uit naar Bladella gaan we weer voor de overwinning. Ik hoop dat jullie het dan niet meer zo spannend gaan maken……

Esther v. Venrooij (4x), Lizan Kerkhof, Robin vd Boom (1x), Lieke Bakker (1x), Anne Schouten, Marleen Thijssen (1x), Anke v. Leuken (1x), Lizelle v. Zutphen (1x) Wissels : Carolien v. Santvoort en Cilke Soetekouw