Dakos 2 - Prinses Irene 2 16-9

9 februari 2020 15:15

Rita Pater

Na goed overleg met de meiden én mede op basis van het vroege tijdstip, besloten we ondanks het stormachtige weer, af te reizen naar Asten waar we moesten spelen tegen Dakos 2. Het was helaas niet onze dag vandaag. Vanaf het eerste moment waren we niet scherp en liepen we achter de feiten aan. in de laatste 10 minuten van de eerste helft kregen we ons spel iets beter op orde, maar niet voldoende om vandaag maar enigszins mee te mogen doen voor de te verdelen punten. Dakos ging verdiend met de overwinning aan de haal met een einduitslag van 16-9.

Dakos schoot met scherp en zorgde met 4 rake schoten voor een voorsprong van 4-0. Wij waren niet scherp en fel genoeg en Dakos wist hier prima van te profiteren. Carlijn wist pas na 16 minuten voor het eerst het gele mandje te vinden voor de oranje dames door te scoren uit een korte kans. Dakos schoot weer van ver raak. Anne verkleinde het gaatje naar drie doelpunten en even kregen we het gevoel dat het nog mogelijk was om aan te klampen. Dakos scoorde de 6-2. Esther wist uit een korte kans de 6-3 op het scorebord te brengen. Dakos wist wederom meteen het gaatje weer naar vier doelpunten te brengen. Daarna was het 2x raak voor Anne, van afstand en uit een korte kans. Dakos scoorde van ver de 8-5 en met deze stand gingen we rusten.
Meteen na rust liet Dakos ons zien dat er echt niets te halen viel. Weer werd er door de dames uit Someren 2x gescoord 10-5. Anouk scoorde van ver de 10-6, maar Dakos zette hier drie doelpunten tegenover 13-6. Anne wist het mandje vandaag wel gemakkelijk te vinden en scoorde uit een vrije worp. Carlijn wist haar 2e doelpunt te scoren van ver 13-8. Dakos was echter heer en meester en wisten een mooie doorloopbal te benutten. Anne scoorde haar vijfde doelpunt, maar de dames van Dakos bepaalden de eindstand in hun voordeel op 16-9 door nog 2x raak te schieten.
Helaas dames geen beste wedstrijd vandaag. Kim van Schijndel van de A1 maakte vandaag ons team compleet, Kim bedankt dat je weer van de partij was!
Ook zijn we erg blij dat Marleen Thijssen weer aangesloten is bij ons team. Na haar Spaanse avontuur heeft ze gelukkig toch besloten weer lekker mee te komen ballen. Marleen fijn dat je er weer bij bent!
Opstelling en scores: Esther van Venrooij (1x), Carlijn van de Ven (2x), Lizan Kerkhof, Kim van Schijndel, Sanne Pluk, Anne Schouten (5x), Mae Gevers, Anouk van Grunsven(1x)
Wisselspeelsters: Lisan Mikkers en Marleen Thijssen