Eerste punten in tweede helft veldcompetitie zijn binnen

5 mei 2019 22:00

Korfbal 1

De dames van Prinses Irene hebben het veldseizoen goed geopend. Ze wisten na een 5-5 ruststand uiteindelijk te winnen. Met een 8-10 in een spannende slotfase.

Stuivertje Wisselen

Vandaag stond er een belangrijke wedstrijd op het programma. Als de dames van Prinses Irene zouden winnen, wordt de kans op degradatie kleiner. Echter was het ODC die de wedstrijd opende met 1-0. Hierdoor moest Prinses Irene meteen aan de bak. Ze begonnen met goed uitgespeelde aanvallen die afgerond moesten worden. helaas wat het geluk niet aan de zijnde van Prinses Irene. Door veel geduld en vertrouwen te geven, maakte Laura vd Ven de 1-1 via een vrije worp. Daarna leek Prinses Irene het geluk naar zich toe te trekken en het spel te hebben gevonden. door dit goede spel wirsten ze uit te lopen naar 1-3 via 2 mooie afstandschoten van Gaby v Santvoort en Evy vd Akker. Duidelijk was dat Prinses Irene door moest gaan met waar ze mee bezig waren, maar waar het ene vak goede aanvallen wist op te zetten had het andere vak daar wat meer moeite mee. ODC wist een aansluitingstreffer te maken 2-3. Prinses Irene gaf even gas bij en met een mooi afstandschot van Lindy Exters wat het gat weer naar 2 doelpunten geslagen (2-4). Daarna was het stuivertje wisselen voor beide ploegen. ODC kon de aansluitingstreffer maken en Prinses Irene zorgde ervoor dat ze niet dichter bij kwamen. Lotte Wilbers liet ook weer zien dat ze van belangrijke waarde is en gooide een mooi afstandschot binnen. Net voor rust wist ODC nog 2x te scoren waardoor gerust werd met een 5-5 tussenstand. 

Punten mee naar Nistelrode

In de rust was een duidelijke boodschap meegegeven door coach Arno Theunisse. Verdedigend zo doorgaan en aanvallend meer tempo maken en de aanvallen goed verzorgd afronden. Prinses Irene wist hier goed raad mee en scoorde meteen 2x via een afstandschot van Lotte Wilbers en een strafworp van Evy vd Akker(5-7). Het gat was weer geslagen, ODC gaf zich alleen niet zomaar verloren en kwam sterk terug tot 7-7. Vanaf dat moment werd het spannend. De tijd tikte rustig aan weg maar de koelbloedige Evy vd Akker maakte haar 2de strafword van de middag en wist de stand te brengen op 7-8. ODC had daarop meteen een antwoord en maakte de stand weer gelijk. Nu moesten de dames van Prinses Irene nog meer bijzetten en dat resulteerde in een mooie overwinning. Annelies Thijssen wist nog te scoren via een afstandschot en Laura vd Ven via een vrije worp. Hierna was de wedstrijd gespeeld en konden de punten mee naar Nistelrode. 

Volgende week staat de thuis wedstrijd tegen Heumen op het programma. De dames van Prinses Irene zijn zeker van een plekje in de TOP klasse als ze deze wedstrijd weten te winnen.

Uitslagen:
Swift - de korfrakker 12-13
Heumen - Spes 14-15Evy vd AkkerGaby v SantvoortLotte WilbersMarina v VenrooijAnnelies Thijssen 
Delen

Lees meer over:
korfbal 1 Prinses Irene seizoen 2018-2019

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!