Korfbalsters Prinses Irene grijpen overwinning in laatste seconde

8 april 2019 17:30

De belangen waren groot voor de korfbalsters uit Nistelrode. Verliezen betekend degradatie naar de hoofdklasse. De gasten uit Leunen, Oranje wit 1 pakte afgelopen dinsdag verdiend de eerste wedstrijdwinst door met 16-11 te winnen. Hierdoor was het afgelopen zondag erop of eronder voor de korfbalsters uit Nistelrode.

Afgelopen zondag weer nieuwe kansen tegen dezelfde ploeg. De meiden van Prinses irene leken pas na een 0-4 achterstand te beseffen wat er op het spel stond. Pas na 18 minuten na startsignaal was het Annelies Thijssen die de korf wist te vinden door middel van een korte kans. Een bomvolle sporthal zag de oranje hemden steeds dichter bij komen en in de wedstrijd groeien. Want ook Laura van de Ven en Gaby van Santvoort wisten het gele mandje te vinden. Oranje wit liet zien wat voor snelheid ze in huis hebben, en scoorde vanuit een doorloopbal. Laura van de Ven deed wat terug, door een strafworp vol zelfvertrouwen binnen de leggen. Hiermee werd er gerust met een 4-5 op het score bord.

Erop of eronder

Scoren ging daarna makkelijker, de beleving bij Prinses Irene werd groter. Evy van de Akker scoorde en ver afstand schot, en Laura van de ven legde de 6-7 binnen door een verdiende strafworp. Oranje wit bleef mee scoren, maar uiteindelijk kon prinses Irene op 8-8 voor het eerst langszij komen door afstand schoten van Gaby van Santvoort en Marina van Venrooij. In deze belangrijke fase wist Linda van Tilburg een korte kans binnen te leggen en Evy van de Akker 2 verdiende strafworpen waardoor de meiden van Prinses Irene voor het eerst op voorsprong kwamen met 11-9. Helaas wist Oranje wit met 2 verre afstandschoten meteen iets terug te doen. Het publiek zat op het randje van de banken met nog 3 minuten op de klok. Oranje wit scoorde maar opnieuw Evy van de Akker wist het mandje van ver te vinden. Oranje wit deed meteen wat terug, maar Laura van de Ven wist haar 3e strafworp in de laatste minuut binnen te leggen en scoorde de 13-13. Met nog 20 seconden op de klok floot de goed leidende scheidsrechter voor een strafworp. Het was Evy van de Akker die koelbloedig bleef en heel het oranjepubliek, speelsters en staf liet juichen. Na 18 seconden floot de scheidsrechter het duel en werd er nipt gewonnen met 14-13.

Door deze nipte overwinning spelen de korfbalsters zondag 14 april om 12.30 uur de alles beslissende 3e wedstrijd om een plek in de Topklasse volgend seizoen. Kom allen naar Venray in het oranje om de korfbalsters te steunen!!

Evy van de Akker (5x), Marina van Venrooij (1x), Gaby van Santvoort (2x), Lotte Wilbers, Laura van de Ven (4x), Linda van Tilburg (1x), Annelies Thijssen en Lindy Exters