Korfbalsters verliezen nipt

10 maart 2019 16:00

Vooraf waren de belangen bij beide teams bekend. Er stond veel op het spel en de spanning was de hele ochtend voelbaar in sporthal de Overbeek. De doelpunten waren duur en de ploegen gaven elkaar niets cadeau. In de eerste helft nam Prinses Irene het initiatief en kwam telkens op voorsprong, Swift kon aanhaken door de stand gelijk te trekken. De tweede helft was dit andersom. Geen van beide ploegen lukte het om uit te lopen en een verschil van 2 te maken. Hierdoor kon Swift met nog 3 minuten op de klok de winnende 11-10 door het gele mandje schoot. Hiermee gaan de punten mee naar Velden.

Om 11.30 uur gaf de goed leidende scheidsrechter Leo v/d Bie het beginsignaal. Swift start strijdlustig, pakken veel kansen en hebben veel snelheid in de aanvallen. Zij weten als eerste het gat van de korf te vinden. De voorsprong van Swift blijft niet lang staan. Door een slimme kans onder de korf maakt Laura v/d Ven de 1-1. Meteen uit de volgende aanval zet Evy van de Akker de oranje ploeg op voorsprong en schiet van ver de 2-1 binnen. Beide ploegen blijven om en om scoren tot de 5-5. Doelpunten bij Prinses irene kwamen uit handen van Annelies Thijssen, Evy v/d Akker en Laura v/d Ven.   Swift weet dat alleen winst voldoende is om kruisfinales te bereiken en nemen kort voor rust een minimale voorsprong van 6-5.

Ook na rust blijft het de hele 2e helft stuivertje wisselen. Er wordt niet zo zeer goed korfbal gespeeld maar het is vooral intens spannend. Alle speelsters vechten voor de belangen van het team. Prinses Irene maakt de eerste treffer na rust. Gaby van Santvoort treft het gele mandje met een prachtig afstandschot. Swift antwoord direct en behoud hiermee de voorsprong. Doelpunten vallen moeizaam in deze fase van de wedstrijd.  Tot 9-9 neemt Swift telkens de voorsprong en maakt Prinses Irene gelijk.  Lotte Wilbers, Annelies Thijssen en Evy v/d Akker scoorden. Met nog 5 minuten op de klok scoort evy v/d Akker haar vierde doelpunt van de dag. Met een stand van 10-10 is er nog vanalles mogelijk. Speelsters gooien nog de laatste energie eruit om de winnende te maken. Helaas valt het laatste doelpunt aan de kant van Swift en gaan zij naar huis met de winst. Hiermee zijn zij nog volop in de race voor de kruisfinales.

Prinses Irene kreeg na de wedstrijd het bericht binnen dat de nummer 8 ODC heeft verloren en is hiermee verzekerd van een verlenging van de zaalcompetitie. Zij zullen begin april alles op alles zetten om via de nacompetitie een plek in de Topklasse voor volgend seizoen te veroveren.