Korfbalsters laten belangrijke punten liggen

13 januari 2019 14:30

Na een goede start van de wedstrijd was het deze zondag niet aan de meiden uit Nistelrode om de punten in eigen huis te laten. De eerste helft was stuivertje wisselen, en werd er gerust met een 9-12 stand. Na rust wisten we nog op twee doelpunten verschil te komen, maar Be Quick sloeg het gat uiteindelijk en bepaalde de wedstrijd met een 16-22 uitslag op het scorebord.

Prinses Irene begon sterk en beloonde zichzelf door een mooi afstandschot van Linda van Tilburg in de eerste minuut. Daarna kwam Be Quick in actie met drie doelpunten achter elkaar. Annelies Thijssen deed iets terug en schoot de bal van ver in de korf. Vanaf dat punt van de wedstrijd ging het om en om. Door drie aftandschoten van Evy van den Akker, Lotte Wilbers en Carolien van Santvoort en een doorloopbal van Gaby van Santvoort stond er een stand van 6-6. Waar Be Quick er twee wist te scoren, lukte het de Nisseroise dames er maar een doelpunt tegen over te zetten door Carolien van Santvoort. Aan het einde van de eerste helft wist Be Quick de twaalf doelpunten aan te tikken en kwam Prinses Irene maar tot de negen door doelpunten van Annelies Thijssen en Marina van Venrooij. Met deze stand werden de kleedkamers opgezocht.

De tweede helft begon weer goed voor Prinses Irene door Annelies Thijssen en Carolien van Santvoort die goed op schot waren deze wedstrijd. Vijftien minuten voor tijd zakten de dames van Prinses Irene in waardoor Be Quick een gat kon slaan van acht punten. Na dit moment lukte het Prinses Irene niet meer om terug te komen in de wedstrijd. Ze probeerden om de schade nog zo beperkt mogelijk te houden. Met een kortekans van Evy van den Akker en twee mooie acties van Gaby van Santvoort was de stand 14-21 met nog zes minuten te spelen. Be Quick bekroonde nog een actie waarna Evy van den Akker de wedstrijd afsloot met twee verdiende doelpunten. S. Rijkaart van Cappellen floot de wedstrijd af met een score van 16-22.

Opstelling en score:
Linda van Tilburg (1x), Laura van de Ven, Annelies Thijssen (3x), Lotte Wilbers (1x), Carolien van Santvoort (3x), Marina van Venrooij (1x), Evy van den Akker (4x), Gaby van Santvoort (3x).

Wisselspeelsters:
Nora Schouten

Prinses Irene 2 speelde vandaag ook thuis tegen Be Quick 3. Deze wedstrijd werd nipt verloren met 11-12.