SPES stopt korfbalsters.

25 november 2018 19:00


Prinses Irene startte net als vorige week erg zwak. SPES kwam in een mum van tijd op een voorsprong van 8-1. De meiden van Prinses Irene werden in de eerste time-out toe gesproken, waardoor ze op scherp gesteld werden. Ze gaven gas bij, waardoor de schade iets konden worden ingehaald. Met een 11-7 achterstand gingen de meiden rusten. In de tweede helft verdedigde SPES hun voorsprong goed. Prinses Irene liet nog wel een aantal goede dingen zien, maar helaas kwamen ze te laat in actie. De wedstrijd werd verloren met 19-14.

Slappe hap:
Prinses Irene was gebrand om hun puntenreeks voort te zetten. Helaas begon Prinses Irene, zoals coach Arno het benoemde, als een slappe hap. SPES maakte vijf doelpunten op rij. Maddy van Dijk was de eerste die iets kon doen voor de meiden uit Nistelrode, waardoor de stand op 5-1 kwam. Hierna was het weer SPES die zuiver was, dit maal drie keer op rij. Coach Arno nam een time-out. Hij liet de meiden van Prinses Irene duidelijk weten dat ze feller moesten worden, de wedstrijd was zeker nog niet verloren. Het was Linda van Tilburg die dit oppakte met een mooie actie, waardoor Laura van de Ven de 8-2 binnen kon leggen via een strafworp. Daarna was het Evy van den Akker met een zuiver afstandsschot. Hierna was het stuivertje wisselen, waarin voor Prinses Irene Annelies Thijssen, Gaby van Santvoort, Lotte Wilbers en Laura van de Ven de korf vonden. De korfbalsters mochten gaan rusten met een 11-7 tussenstand op het scorebord. 

Strijdend ten onder:
De tweede helft begon Prinses Irene volle bak om terug in de wedstrijd te komen. Het eerste doelpunt kwam dan ook van Gaby van Santvoort. Zij maakte gebruik van haar snelheid en legde deze kans op haar favoriete afstand binnen. Hierna maakte SPES weer een doelpunt. Doordat Prinses Irene bleef combineren kon Laura van de Ven opnieuw een strafworp afronden. De tussenstand werd 12-9. SPES maakte goed gebruik van hun boomlange speelsters, waardoor Prinses Irene hun acties niet konden herhalen. SPES had hierdoor veel balbezit en Prinses Irene had juist vaak aanvallen waarbij er maar één schot gelost kon worden. Hierdoor scoorde SPES twee keer oprij. Lotte Wilbers liet het hier niet bij zitten en legde een mooi afstandsschot binnen. SPES deed wat terug, maar Prinses Irene toonde veerkracht en via Laura van de Ven en Maddy van Dijk werd het 15-12. Op dit punt moest Prinses Irene doorpakken. Dit lukte echter niet. SPES maakte drie doelpunten achter elkaar, waardoor de wedstrijd eigenlijk gespeeld was (18-12). Er werd nog een time-out genomen en afgesproken was om de marge zo klein mogelijk te houden. Maddy van Dijk en Evy van den Akker lieten het goede voorbeeld zien en verkleinden de marge naar vier. SPES gaf nog een laatste keer gas en gooide raak van een verre afstand. De wedstrijd werd afgefloten door meneer Puhl met een eindstand van 19-14. 

Voor de volgende wedstrijd is het duidelijk dat Prinses Irene scherp moet zijn vanaf de eerste minuut. 

Opstelling en scores:

Marina van Venrooij, Evy van den Akker (2), Linda van Tilburg, Maddy van Dijk (3), Gaby van Santvoort (1), Laura van de Ven (4), Annelies Thijssen (1) en Lotte Wilbers (2). 

Wisselspeelster: 

Esther van Venrooij en Nora SchoutenLaura vd Ven

Linda van Tilburg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!