De kop is eraf voor korfbalsters

4 september 2017 19:45

De eerste wedstrijd van het eerste korfbalteam vond plaats in Velden. De meiden van Swift schoten uit de startblokken, en Prinses Irene had duidelijk het nieuwe spelletje van coach Arno Theunisse nog niet onder controle. Pas na een 7-0 achterstand kwam er een antwoord van Prinses Irene. Swift was vandaag duidelijk een maatje te groot het werd na een 14-4 ruststand 27-9.

Pluk geblesseerd
Al na 10 minuten kwam Sanne Pluk ongelukkig ten val, waardoor Maddy van Dijk het veld mocht betreden. Na een 7-0 achterstand wist Evy van de Akker een verdiende strafworp binnen te leggen. Het gat in de korf was gevonden. Swift werd gretig en daar kon Prinses Irene gebruik van maken. Door opnieuw een overtreding van Swift kon Laura van de Ven een vrije worp afmaken. Via een knap afstandsschot van Hilde Pittens kwam de stand op 8-3. Het spelletje van Prinses Irene begon wat beter te lopen, en Linda van Tilburg (foto) schoot de vierde voor Prinses Irene binnen. Net voor rust kwam Swift weer terug in haar spel waardoor de thee werd opgezocht met een 14-4 ruststand.

Niet onder druk vandaan
In de kleedkamer werd orde op zaken gesteld, en Prinses Irene wist daardoor de eerste 10 minuten van de tweede helft haar korf te bewaken. Helaas werd aan de andere kant het gat ook niet gevonden en kon er niet verder ingelopen worden. Prinses Irene kwam niet onder de druk van Swift uit. Arno Theunisse probeerde gedurende de tweede helft nog wat dingen te forceren door gebruik te maken van het nieuwe wisselsysteem. Er mag sinds dit jaar namelijk 8 keer gewisseld worden, met terug wisselen. Het mocht echter met deze achterstand niet meer baten. Prinses Irene maakte nog vier keer gebruik van de fouten die Swift maakte. Evy van de Akker (1) en Laura van de Ven (3) straften de overtredingen van Swift onder de korf af, door opnieuw twee strafworpen en twee vrije worpen binnen te gooien. De eindstand werd bepaald op 27-9.
Met een half nieuw team en een nieuwe coach is het natuurlijk nog wennen, maar er zaten genoeg dingen bij om vertrouwen uit te krijgen voor volgende week.

Basisopstelling:Laura van de Ven (4), Evy van de Akker (3), Hilde Pittens (1), Linda van Tilburg (1), Nora Schouten, Sanne Pluk, Gaby van Santvoort, Annelies Thijssen
Wisselspeelsters:Maddy van Dijk, Esther van Venrooij, Anne Schouten