Afscheidswedstrijd José en Hilde gespeeld

4 juni 2018 7:15

Een mooie zonnige zondag, voor de laatste wedstrijd van dit seizoen. Korfrakkers was vandaag de tegenstander, en die lieten er vooral in de eerste helft geen gras over groeien en schoten uit allerlei hoeken raak. Prinses Irene kwam vandaag tekort, maar heeft weer flink kunnen oefenen voor volgend seizoen. Het afscheid van Hilde Pittens en José van de Graaf was vandaag een belangrijker item voor Prinses Irene. Een speelster en een leidster die zich vol hebben ingezet de laatste jaren kregen een verdiend afscheid.

Vanuit alle hoeken raak
De Korfrakkers schoot uit de startblokken en in de eerste twee minuten keek Prinses Irene al tegen een achterstand aan van twee doelpunten. Evy van de Akker deed wat terug via een afstandschot. De Korfrakkers leek hierdoor in de volgende fase nog feller te worden, en Prinses Irene kwam juist helemaal niet uit de verf. De Korfrakkers schoot punt na punt binnen op allerlei manieren, en Prinses Irene werd voor elk foutje wat ze maakte afgestraft. In de 11e minuut was het Laura van de Ven die het tweede doelpunt voor Prinses Irene maakte van afstand, waar al maar liefst 8 doelpunten van de Korfrakkers tegenover stonden. Hilde Pittens liet zien wat ze waard was, en knalde van afstand weer raak. Ook Gaby van Santvoort kwam van afstand vrij en schoot de bal door de gele mand. De Korfrakkers bleef echter ook scoren en schoot vanuit alle hoeken raak. Prinses Irene moest blijven incasseren. Op een 4-13 achterstand was het opnieuw Laura van de Ven die voor Prinses Irene scoorde. Net voor rust was het Linda van Tilburg die via een vrije bal de ruststand bepaalde op 6-15.

Afscheid Hilde en José
In de tweede helft was het weer de Korfrakkers die de wedstrijd weer opende, en zij scoorde drie keer achter elkaar raak. Laura van de Ven scoorde via een vrije worp, en daarna scoorde ze nogmaals via een afstandschot. De Korfrakkers leek in deze fase van de wedstrijd iets minder scherp dan in de eerste helft, maar wist alsnog hun kansjes goed af te ronden. Vijf minuten voor tijd was het Hilde Pittens die met een knaller haar korfbalcarrière kon afsluiten. Van grote afstand liet ze zien waar haar kracht al die jaren heeft gezeten, en daarna kon ze met een groot applaus het veld af. De Korfrakkers bleef lekker scoren, en de eindstand werd bepaald op 9-26. Na de wedstrijd was er een moment om stil te staan bij het afscheid van Hilde Pittens en José van de Graaf. Hilde Pittens als aanvallende en verdedigende kracht in het veld, en José van de Graaf na twaalf jaar verzorgster, regelaarster, begeleidster en steunpilaar te zijn geweest. Ze kregen een afscheid wat ze verdienden.