Korfbalsters kregen hoop tegen Rosolo

18 februari 2018 23:15

De wedstrijd van de korfbalsters had twee gezichten. In de eerste helft had Rosolo, die op de tweede plaats van de TOPklasse staat, moeite met de felheid en scherpte van Prinses Irene. Prinses Irene had daarentegen vleugels en er leken voldoende kansen om te stunten. Het ging gelijk op, en Prinses Irene kwam op een voorsprong. Tot de machine op het einde van de eerste helft stokte. Rosolo maakte daar dankbaar gebruik van, kreeg vertrouwen en ging er vol over. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 23-9 verloren.

Prinses Irene vol vechtlust
Rosolo opende de score, maar Laura van de Ven gaf meteen in de volgende aanval antwoord door de 1-1 te scoren vanaf de strafworpstip. Rosolo scoorde van korte afstand, maar Prinses Irene was fel en scoorde gelijk via Evy van den Akker de 2-2 via een vrije worp. Daarna kwam Prinses Irene voor het eerst op voorsprong. Rosolo verdedigde erg kort, maar Prinses Irene maakte daar dankbaar gebruik van door lange ballen te gooien en een open spelletje te spelen. Laura van de Ven gooide haar lengte in de strijd en wist een diepe bal tussen iedereen uit te plukken en door het mandje te gooien. Linda van Tilburg rondde daarna een korte kans af en wist daarmee de voorsprong op twee doelpunten te brengen. Rosolo staat bekend om haar vechtlust en felheid, en kwam weer terug tot 5-4. Prinses Irene toonde veerkracht en kwam via een schotje van Hilde Pittens, een vrije worp van Evy van den Akker en een afstandschot van Annelies Thijssen opnieuw op twee doelpunten voorsprong. Daarna bleef Prinses Irene steken, en ging Rosolo er vol over. De laatste 5 minuten van de eerste helft waren helemaal voor Rosolo, en Prinses Irene kon er geen stokje meer voor steken. De mooie voorsprong van 5-7 werd voor rust omgebogen tot een 11-7 achterstand.

Rosolo vol gas
Na de rust leek er weer wat peper in de Prinses Irene formatie te zitten, en vooral Gaby van Santvoort kwam zuiver uit de startblokken. Tweemaal wist zij te scoren en daardoor verkleinde ze de achterstand weer tot twee doelpunten. Wat er daarna gebeurde weet niemand. Waar in de eerste helft de kansen mooi uitgespeeld werden door de Prinses Irene formatie, waar er gebruik werd gemaakt van de lengte aan de oranje zijde, en de schoten zuiver werden binnengelegd, kwam Prinses Irene in de verdere tweede helft helemaal niet meer aan scoren toe. Rosolo daarentegen blonk van het vertrouwen en schoot kans na kans binnen. Coach Arno Theunisse probeerde nog wat te forceren door wat te wisselen, maar het mocht niet meer baten. De wedstrijd werd verloren met een 23-9 eindstand.

Hoewel de wedstrijd uiteindelijk met grote verschillen werd verloren zaten er vooral in de eerste helft goede en mooie aanvallen bij om vertrouwen uit te halen. Altior verloor deze zondag ook met grote getallen, waardoor de zevende plek in de TOPklasse voor Prinses Irene definitief is. Dat betekent dat Prinses Irene zeker is van de promotie-degradatiewedstrijden die komen gaan, om een plekje in de TOPklasse te behouden volgend jaar.