Prinses Irene verliest laatste wedstrijd in 2017

18 december 2017 10:30

In een mooie wedstrijd, waarin echt alle soorten spel, strijd en vechtlust werd getoond trok Prinses Irene uiteindelijk aan het kortste eind. Een spannende wedstrijd, waarin iedereen tot het laatst moest knokken voor de punten. Rosolo was in de eerste helft de betere ploeg en met rust stond het dan ook 5-10. Meteen na rust was Prinses Irene echter de betere ploeg en trok de wedstrijd weer helemaal open. Rosolo herpakte zichzelf en het gat wat toen werd geslagen, was niet meer te dichten door de Prinses Irene vrouwen. Gaby van Santvoort (foto) was vandaag zeer zuiver van afstand: zij schoot er maar liefst zes binnen.

Rosolo in eerste helft de betere ploeg
Prinses Irene ging voortvarend van start, en Gaby van Santvoort legde met alle ruimte en rust haar eerste afstandschot van de dag binnen. Verdedigend stond Prinses Irene op dat moment ook sterk, en er werden veel rebounds gestolen. Toch wist Rosolo daar tegenin te gaan en speelde slim hun kansen uit. Gaby van Santvoort scoorde de 2-4, en Nora Schouten kreeg verdiend een strafworp mee. Laura van de Ven wist daar wel raad mee en legde de 3-5 binnen. Aanvallend werden er goed kansen gezocht door Prinses Irene, al verliep het soms wat gehaast. Maddy van Dijk liet zien te weten waar ze moest lopen en schoot na een diepe bal raak. Rosolo bleef echter ook van afstand scoren waardoor Prinses Irene niet dichterbij kon komen. Sanne Pluk voelde de druk van de schotklok en schoot ook vanuit een verre hoek de bal binnen. Er werd gerust met een 5-10 stand.

Prinses Irene loopt in na rust
Prinses Irene kwam sterk uit de kleedlokalen, en de scheidsrechter strafte eindelijk wat overtredingen van Rosolo af. Laura van de Ven en Evy van den Akker legden beiden een vrije bal binnen. Gaby van Santvoort deed er een schepje bovenop, en bepaalde de stand op 8-10. Rosolo deed wat terug, maar ook Nora Schouten schoot van afstand raak. Door opnieuw Gaby van Santvoort twee keer, en Laura van de Ven via een strafworp, kwam de stand op 12-13. Daarmee lag de wedstrijd weer helemaal open. Waar het al vaker op deze cruciale momenten de tegenstander is die dan nog ergens wat extra gas kan bijgeven, was het opnieuw Rosolo die de marge weer vergrootte tot 12-16. Evy van den Akker legde nog opnieuw een vrije worp binnen en ook de ingevallen Esther van Venrooij vond de korf. Rosolo bleef echter ook scherp schieten van afstand, waardoor ze steeds verder uitliepen. Laura van de Ven schoot er nog eentje binnen en Gaby van Santvoort scoorde de laatste van de wedstrijd. De eindstand kwam op 16-22, waardoor de laatste punten van 2017 mee gingen naar Reusel.

Annelies Thijssen, Laura van de Ven (4), Evy van den Akker (2), Nora Schouten (1), Linda van Tilburg, Gaby van Santvoort (6), Sanne Pluk (1), Maddy van Dijk (1)
Wisselspeelsters: Hilde Pittens, Esther van Venrooij (1)

Het tweede won vandaag in eigen huis de topper tegen DSV met 13-9. Lees hier het verslag.

Er wordt opgelost door de Prinses Irene damesEr wordt opgelost door de Prinses Irene dames.