Onnodige nederlaag korfbalsters

4 december 2017 6:00

Afgelopen zondag bleek Altior weer een lastige tegenstander voor Prinses Irene. In de eerste helft nam Prinses Irene nog het initiatief en kwam zelfs op twee doelpunten voorsprong. Altior herpakte zich nog drie minuten voor rust en trok de stand gelijk tot 7-7. Na rust sloeg Altior ineens een gat, die Prinses Irene niet meer wist te dichten. Met veel afstandschoten bepaalde Altior uiteindelijk de eindstand op 16-12 in hun eigen voordeel.

Prinses Irene op voorsprong
Het eerste doelpunt was voor Altior, maar aanvoerster Linda van Tilburg maakte meteen de gelijkmaker met een kort schot. Maddy van Dijk en Hilde Pittens schoten van afstand raak. Altior scoorde mee, maar vanaf de 4-4 nam Prinses Irene het initatief en kwam door goed spel op een voorsprong van twee doelpunten. Gaby van Santvoort, Linda van Tilburg (beide korte kans) en Laura van de Ven (strafworp) bepaalden de stand op 4-6. Door een grote fout in de aanval van Prinses Irene, kreeg Altior ineens een doelpunt cadeau. Evy van den Akker scoorde echter meteen van afstand, om de marge van twee doelpunten te herstellen. Net voor rust wist Altior nog twee doelpunten te maken, waardoor de voorsprong uit handen werd gegeven. De rust ging in met een 7-7 stand.

Altior pakt het over
Meteen na rust liet Prinses Irene het liggen. Waar ze in eerste instantie hun voorsprong vergooiden in de eerste helft, kwam meteen na rust Altior scherper uit de kleedhokken. Maar liefst vier doelpunten achter elkaar, voordat Annelies Thijssen uit naam van Prinses Irene weer wat terug kon doen. Hoewel Prinses Irene bleef vechten voor goede kansen, waren ze niet opgewassen tegen de rake afstandschoten van Altior die ze gedurende de tweede helft op de korf afvuurden. Altior had twee speelsters in het veld staan, die vanuit flinke afstanden de ballen raak schoten. Na de voorsprong van vier doelpunten voor Altior werd er om en om gescoord. Voor Prinses Irene gooide Laura van de Ven een verdiende strafworp binnen en ook Gaby van Santvoort schoot van afstand raak. Esther van Venrooij die na rust in het veld was gekomen scoorde nog van dichtbij en Laura van de Ven gooide nog een derde strafworp binnen deze middag. Hoewel Altior een aantal scherpschutters in het veld had staan deze middag, heeft Prinses Irene de overwinning onnodig weggegeven. Dit puntenverlies kan op het einde van de competitie nog eens duur komen te staan.

Het tweede team speelde vandaag tegen Emos en heeft één punt mee naar huis mogen nemen. Lees hier het verslag.