Korfbalsters laten punten liggen in Venray

11 december 2022 18:15

Op zondag 11 december reisden de Nisseroise dames af naar Venray om het op te nemen tegen Oranje Wit. Deze ploeg doet het niet slecht in de topklasse. Dat het een wedstrijd zou worden vol strijd was van te voren al duidelijk. Tijdens de eerste helft waren vooral de dames van Oranje Wit goed op schot, waardoor er gerust werd met 10-6. De tweede helft kwam Prinses Irene beter tot scoren, maar helaas bleef Oranje Wit dit ook doen. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten door R. Winter met een 15-11 stand. De punten blijven achter...

Vandaag maakte Noor Theunisz haar debuut in de basis van senioren 1. Ze begon samen met haar vak in de aanval. Direct kregen zij heel veel druk voorin. Een goeie actie naar binnen van Lisan zorgde voor de opening van de wedstrijd. Oranje Wit kwam daarna vrij snel op voorsprong. Goede acties werden er in de aanval gemaakt, maar het liet even op zich wachten totdat Gaby haar afstandsschot binnen schoot, vrij snel gevolgd door nog een mooi afstandsschot van Lisan. Oranje Wit liet zich niet kennen en wist binnen 1 minuut weer een gelijke stand op het scorebord te krijgen. Toch lukte het Prinses Irene aardig om mee te blijven ballen. Florance wist door een snelle actie Kim vrij te spelen, die keurig een korte kans binnen legde. In de volgende fase lieten de dames van Oranje Wit zien dat ze vandaag erg goed op schot waren. Maar liefst 5 afstandsschoten wisten zij te maken. Gaby kon tussendoor doormiddel van een vrije worp nog aansluiting zoeken en Kim maakte opnieuw haar korte kans bij de korf. De kleedkamer werd opgezocht met een 10-6 stand op het scorebord.

Opnieuw startte Oranje Wit met kort verdedigen. Onze aanval wist er uiteindelijk onder uit te spelen en Noor wist van afstand het gele mandje te vinden. Daarna was het Kim die haar derde van de middag kon maken en Florance na hard werken ook haar doelpuntje kon mee pakken. De wedstrijd vorderde, ondertussen stond het 13-9 met nog ongeveer 10 minuten te spelen. Een goed uitgespeelde actie waar een overduidelijke strafworp uit voort kwam wist Gaby goed te benutten. Na nog 2 doelpunten aan de zijde van Oranje Wit zorgde Lisan via een afstandsschot nog voor een slotoffensief, maar het mocht helaas niet meer baten. De scheids floot na 50 gespeelde minuten de wedstrijd af met 15-11.