Korfbalsters pakken punten tegen koploper

17 oktober 2022 11:00

Zondagmiddag werd de 250e wedstrijd van Laura van de Ven gespeeld tegen Stormvogels uit Luyksgestel op een zonnig en druk bezocht sportpark. Vooraf was al bekend dat dit een spannende en strijdlustige wedstrijd zou worden tegen de koploper van de poule. De dames van Prinses Irene gingen goed van start en er werd gerust met een voorsprong. De tweede helft verliep iets moeizamer en werden kansen niet afgemaakt. Toch werd de voorsprong niet meer uit handen gegeven en werd er gewonnen met 8-6 waardoor het dubbel feest was voor de dames van Prinses Irene.

Na opkomst door een erehaag van jeugdspeelsters opende Laura van de Ven de score deze middag in de tweede minuut van de wedstrijd door een strafworp goed te benutten. Het was wederom Laura van de Ven die via een korte kans het gele mandje wist te vinden. Stormvogels maakte de stand weer gelijk door twee keer achter elkaar te scoren. In de laatste fase van de eerste helft wisten de dames van Prinses Irene meer rust in het spel te brengen waardoor goede aanvallen werden opgezet en kansen werden afgemaakt. Laura van de Ven scoorde via een korte kans. Nora Schouten en Florance Waals wisten een mooi afstandschot binnen te leggen. Het was Gaby van Santvoort die vlak voor rust via een korte kans het gat met Stormvogels kon vergroten naar een 6-2 voorsprong.

Na de rust begon Stormvogels sterk. Zij wisten in de eerste minuten van de tweede helft twee keer de korf te vinden. De voorsprong van Prinses Irene kwam hierdoor in gevaar en dat was te merken aan het spel van beide ploegen. De korfbalsters van beide clubs waren fel en gebrand te winnen waardoor de tweede helft spannend en strijdlustig was. Prinses Irene wist de korf weer te vinden via een mooi afstandsschot van Florance Waals. De dames uit Luyksgestel konden weer wat terugdoen door een schot van ver af te ronden. Laura van de Ven kon op haar beurt weer wat terugdoen door een korte kans af te maken. Het was Stormvogels die het laatste doelpunt van de wedstrijd maakte waarmee de wedstrijd werd afgefloten met een 8-6 stand op het scorebord.

Na afloop van de wedstrijd werd Laura van de Ven in het zonnetje gezet ter ere van haar 250e wedstrijd in het eerste team van Prinses Irene. Mooie woorden werden haar toegesproken door René van de Ven, Petra Geelhoedt, en haar teamgenoten en vele felicitaties en cadeaus werden in ontvangst genomen.

Evy van den Akker, Anouk van Grunsven, Josje Reijnders, Kim van Schijndel, Nora Schouten (1), Gaby van Santvoort (1), Laura van de Ven (4), Florance Waals (2)