Wedstrijd van de gemiste kansen

2 oktober 2022 22:00

Vandaag speelden we de vierde competitiewedstrijd tegen ODIO uit Millingen aan de Rijn. Het was een wedstrijd waarin hard werd gewerkt, goede aanvallen opgezet werden maar helaas de kansen niet afgemaakt werden. Hierdoor werd de wedstrijd verloren met 6-9.

De wedstrijd had een moeizame start voor beiden partijen. Hierdoor viel het eerste doelpunt pas in de 11de minuut van de wedstrijd. De score werd geopend door middel van een korte kans van Odio. Enkele minuten later scoorde ODIO nogmaals vanuit een afstand schot en vlak daarna scoorden ze de 0-3. De meiden van Prinses Irene zochten goed naar kansen, maar de bal wist het mandje nog niet te vinden. Vlak voor rust was het dan eindelijk raak, Florance Waals wist te score voor Prinses Irene. Zij deed dit door een goed uitgespeelde aanval af te maken met een korte kans. De meiden gingen rusten met een 1-3 tussenstand.

In de rust werd besproken dat we meer moesten afwisselen en de goede kansen moesten uitzoeken. Na de rust wist Kim van Schijndel het mandje te vinden met een korte kans. Vlak hierna scoorde ODIO uit een  doorloopbal en een afstandsschot. Opnieuw was het Florance Waals die iets terug wist te doen, door te scoren met een mooi afstandsschot maakte ze de 3-5. ODIO wist hierna weer twee afstandsschotten binnen te gooien. Florance Waals wist haar derde doelpunt te scoren, uit een afstandsschot. Snel daarna was het weer Odio die het mandje vond. In het laatste deel van de wedstrijd hadden de meiden van Prinses Irene veel mooie kansen, maar hadden, zoals de gehele wedstrijd, moeite met scoren. Door rustig door te zoeken naar de kansen, scoorde Laura van de Ven een korte kans. Door niet op te geven legde Lisan Mikkers een mooi afstandsschot binnen (6-8). Net voor het eindsignaal zette ODIO nog een keer aan en scoorde nog een doelpunt. De wedstrijd werd daardoor verloren met 6-9.

Aankomende zondag spelen de korfbalsters van Prinses Irene uit tegen Dakos 1 en zijn zeer gemotiveerd om de punten mee naar Nistelrode te nemen.