Korfbalsters pakken eerste punten

18 september 2022 17:00

Op deze herfstachtige zondag mochten de korfbalsters hun voetbalschoenen uit de kast halen aangezien er dit keer op gras werd gespeeld. Ze reisden af richting Hoogeloon, waar KVC op hen stond te wachten. De weersverwachting was niet al te best, maar in de eerste helft hebben de meiden daar niets van gemerkt. Het was prima weer en het spel was goed. Doelpunten vielen gemakkelijk aan de kant van Prinses Irene. KVC had het duidelijk moeilijker en met 4-12 werd er gerust. De tweede helft was het weer volledig omslagen en daarmee ook het spel aan beide kanten. Het grasveld werd omgetoverd tot een modderveld, waardoor er veel meiden uitschoven. Er kon daardoor ook weinig gescoord worden. Met een 5-14 eindstand floot de goed leidende scheidsrechter P. de Bruin af.

Prinses Irene was gebrand om de punten mee naar Nistelrode te nemen. De voorbereiding was duidelijk en vol vertrouwen stapten zij het veld op. Toch was het na 3 minuten spelen KVC dat wist te scoren. Gelukkig deed Josje Reijnders dat een minuut later voor Prinses Irene middels een afstandsschot, waardoor het weer gelijk was. Hierna volgden heel veel mooie aanvallen aan de kant van Prinses Irene. Laura van de Ven kon hier van profiteren en scoorde twee keer achter elkaar. De verdediging stond sterk. Er werd goed geroepen naar elkaar, waardoor de meiden uit Nistelrode kort konden verdedigen. KVC was hierdoor snel de bal kwijt, waardoor Prinses Irene verder kon bouwen. Dat deden ze dan ook. Anouk van Grunsven maakt een mooi uitgespeelde aanval goed af. Hierna deed KVC wat terug, maar daarna drukte Prinses Irene op het gaspedaal. De aanvallen werden goed opgezet en Evy van den Akker scoorde door een korte kans door het mandje te gooien. Kort daarna was het Kim van Schijndel die de stand op 2-6 bracht met een doorloopbal. Anouk van Grunsven, Nora Schouten en Kim van Schijndel lieten zien zuiver te zijn vandaag en zorgden voor een 2-9 tussenstand. KVC bleef werken en stopte de doelpunten reeks door een doelpunt te maken. Josje Reijnders antwoordde daar direct op met een ver afstandsschot. Hierna pakte KVC een time-out. Coach Petra Steenhuis gaf complimenten aan haar ploeg maar benadrukte dat ze er nog niet waren en ze door moesten gaan in de flow. Terug in het veld deed eerst KVC wat en maakte hun vierde van de middag (4-10). Prinses Irene was hier niet echt van onder de indruk. Door een fout van KVC kregen de meiden uit Nistelrode een vrije worp mee. Laura van de Ven maakte deze op aangeef van Evy van den Akker koelbloedig af. Met nog 10 seconde op de klok kreeg Prinses Irene nog een keer de kans om een doelpunt te maken voor de rust. De aanval werd opgezet en Laura van de Ven wist opnieuw raak te schieten, deze keer van ver. Met een 4-12 gingen de meiden rusten.

De tweede helft was een heel ander beeld. Na de thee kwamen de meiden buiten en het weer was helemaal omgeslagen. Het waaide en regende enorm hard. Prinses Irene probeerde dit te negeren en ging vol goede moed de tweede helft in. Florance Waals, een van de nieuwe aanwinsten van het team, liet zien niet vies te zijn van een beetje regen. Met een goede actie liep ze langs haar dame en gooide een doorloopbal keurig binnen. Het veld werd steeds slechter, waardoor er menig glijpartijen ontstonden. Hierdoor werd het korfbal niet echt beter. Toch wist KVC nog te scoren. Met nog 20 minuten te spelen maakte Laura van de Ven nog een afstandsschot, maar daarna was het op. De wind nam nog meer toe, waardoor de schoten alle kanten op gingen. Uiteindelijk is er de rest van de tweede helft hard gewerkt, maar helaas geen doelpunt meer gevallen. Prinses Irene heeft verdiend gewonnen en heeft daarmee de eerste punten van het seizoen binnen.

Nora Schouten (1), Anouk van Grunsven (2), Josje Reijnders (2), Florance Waals (1), Evy van den Akker (1), Lisan Mikkers, Kim van Schijndel (2), Laura van de Ven (5)