Forse nederlaag voor korfbalsters Prinses Irene

22 februari 2022 9:15

Zondagmiddag troffen de korfbalsters Be Quick uit Nuland. Vooraf was al bekend dat dit een zware wedstrijd zou worden. Dit werd vanaf minuut één meteen duidelijk. De dames van Be Quick zette direct heel veel druk op de aanval van Prinses Irene. Dit zorgde ervoor dat er rommelige aanvallen werden opgezet en er weinig kansen waren. Be Quick wist de korf wel te vinden en snel liepen ze weg. Dit resulteerde op een 14-3. In de rust werd besproken dat Prinses Irene ervoor moest blijven gaan. Echter was dit in de praktijk erg lastig. Er werd niet meer gescoord in de tweede helft en Be Quick liep in een rap tempo uit. 25-3 was dan ook de uitslag van de wedstrijd.

Be Quick opende de score deze middag in de tweede minuut van de wedstrijd. Vanwege de druk op de aanval van Prinses Irene was het aanvallend lastig voor de dames uit Nistelrode en er werden dan ook weinig goede kansen gecreëerd. In de vijfde minuut wist Evy van de Akker een mooie korte kans af te maken waardoor de stand 3-1 werd. Even leek het er op dat Prinses Irene de dames van Be Quick bij konden houden. Er werd goed verdedigd waardoor het voor Be Quick lastig werd gemaakt. In de twaalfde minuut maakte Nora Schouten nog een mooi afstandsschot waarmee de stand 4-2 werd. Al snel liep Be Quick ver uit en werd het voor Prinses Irene steeds lastiger. In de laatste minuten van de eerste helft wist Gaby van Santvoort het derde doelpunt voor Prinses Irene binnen te schieten. Met een 14-3 achterstand gingen de korfbalsters de rust in.
Na de rust wisten de korfbalsters uit Nistelrode de mand niet meer te vinden. De wedstrijd werd afgefloten met een 25-3 stand op het scorebord.

Laura van de Ven, Gaby v Santvoort (1), Nora Schouten (1), Josje Reijnders, Anouk van Grunsven, Maddy van Dijk, Annelies Thijssen, Evy van de Akker (1).

Wissels:
Carolien van Santvoort, Lisan Mikkers, Lizan Kerkhof

Vanavond mogen de korfbalsters meteen weer.

Na een ontzettend zure nederlaag van zondag moeten de korfbalsters weer vol goede moed dinsdag de volgende competitiewedstrijd spelen. Dit keer staat Swift op het programma. Geen onbekende tegenstander voor de korfbalsters. Swift is de hekkensluiter van de poule. Voor de korfbalsters is het zaak dit zo te houden. Ze zullen met vertrouwen de wedstrijd in moeten gaan.

De wedstrijd word gespeeld in sporthal De Overbeek. J. van Houwelingen zal om 20.20u het startsein geven. Support is van harte welkom om de korfbalsters naar de overwinning te juichen.
Bron: Clemens van Santvoort