Korfbalsters overtuigende overwinning

26 november 2021 18:30


Afgelopen woensdag stond er een doordeweekse competitiewedstrijd gepland tegen Rooi uit Sint-oedenrode. Vooraf waren de korfbalsters gewaarschuwd voor het zuivere schot van Rooi. Opdracht was om mee te blijven scoren en de winst eruit proberen te halen. De korfbalsters waren op dreef. Na een ruststand van 4-10 hebben ze uiteindelijk gewonnen met 12-19. Aankomende zondag wordt een spannende wedstrijd tegen Spes, om 14:15 thuis in de Overbeek, gespeeld.

Vertrouwen
Na een goede start kwamen de korfbalsters meteen op een voorsprong. Door scores van Gaby v Santvoort, Nora Schouten en Anouk v Grunsven stond de 0-3 op het scorebord. Daarna kon Rooi pas iets terug doen. Weer waren het 3 doelpunten op rij van de oranjehemden, deze keer waren het Laura vd Ven, Gaby v Santvoort en Annelies Thijssen die het gele mandje wisten te vinden. Door verdedigend goede druk te geven en de opdrachten goed uit te voeren wist Rooi moeilijk tot doelpunten te komen. Het was weer 3x op rij voor de korfbalsters. Nora Schouten, Evy vd Akker en Maddy v Dijk maakte alle drie van afstand een doelpunt. Tussenstand 3-9. Vlak voor rust wisten beide partijen nog 1x te scoren, voor Prinses Irene was dit Laura vd Ven die een korte kans binnen gooide. 

Doorpakken

In de rust werd besproken dat we door moesten gaan zoals we deden. De korfbalsters wisten daar wel raad mee. Na rust was het eerst Rooi dat 2x wist te scoren. Maar de Nistelrodenaren korfbalsters wisten van geen ophouden en scoorden ook 2x. Ditmaal door onze scherpschutter Gaby v Santvoort. Prinses Irene liet zich niet kennen en kreeg, nadat ze 1 doelpunt tegen kregen, de flow weer goed te pakken. Door 4x achter elkaar te scoren was het gat geslagen. Evy vd Akker wist in deze fase 2x te scoren. Gaby v Santvoort en Nora Schouten gooiden ook beide nog een mooi afstandsschot binnen en brachten de stand op 7-16. Hierna was het stuivertje wisselen, de scores vielen om en om. Maar de winst kon Rooi niet meer afpakken. In de slotfase hebben Gaby v Santvoort, de goed ingevallen A-junior Jasmijn vd Pas en Josje Reijnders nog gescoord. Hiermee sloten we de wedstrijd af met 12-19. 

Opstelling en scores:

Laura vd Ven(2), Gaby v Santvoort(6), Nora Schouten(3), Josje Reinders(1), Evy vd Akker(3), Maddy v Dijk(1), Anouk V Grunsven(1), Annelies Thijssen(1).

Wissels:

Carolien v Santvoort, Jasmijn vd Pas (1)

 

Komende zondag

Aanstaande zondag mogen onze korfbalsters het opnemen tegen Spes. Voorgaande wedstrijden werden als lastig gezien, dit omdat ze erg gewaagd zijn aan Prinses Irene. Bij de vorige wedstrijd zijn de punten dan ook gedeeld (11-11).

Hopelijk kunnen de dames vertrouwen halen uit de afgelopen wedstrijden en ervoor zorgen dat de punten in Nistelrode blijven.

De wedstrijd start om 14:15 in de sporthal de Overbeek onder leiding van J. van Houwelingen. In verband met de maatregelen van corona is het niet toegestaan om Prinses Irene aan de moedigen.

Programma 28 November 2021 Topklasse:

13:30 uur Swift – Rooi

14:15 uur Prinses Irene – Spes

14:30 uur De Korfrakkers – DDW

15:15 uur Be Quick – Stormvogels

15:20 uur Rosolo – ODC

Bron: Foto: Clemens van Santvoort
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!