Eerste punt is binnen voor korfbalsters

20 september 2021 11:45

De korfbalsters van Prinses Irene hebben afgelopen zondag op een zonnig sportpark hun eerste competitiewedstrijd gekorfbald. De vele supporters zagen hoe Prinses Irene een matige eerste helft speelde. Gelukkig verbeterde het spelbeeld in de tweede helft waardoor er toch nog één punt in Nistelrode bleef.

In de basisopstelling van Prinses Irene staan veel routiniers, maar afgelopen zondag mocht Josje Reijnders (foto) die vanuit de junioren is overgekomen haar debuut maken. In de voorbereiding liep Lotte Wilbers helaas een ernstige blessure op waardoor ze de komende tijd uit de running is. Het eerste doelpunt van de middag werd door Spes gemaakt in hun eerste aanval. Daarna was het aan beide kanten langere tijd stil. Beide ploegen hadden moeite om een goede aanval op te zetten, waardoor het scoren ook niet wilde lukken. Laura van de Ven scoorde uiteindelijk de gelijkmaker en via Anouk van Grinsven kwam Prinses Irene op voorsprong. Spes wist daar weer een doelpunt tegenover te zetten. Na een goede diepe pass van Laura kon Linda van Tilburg met een slimme actie de 3-2 op het scorebord zetten. Spes vond vervolgens drie keer achter elkaar het gele mandje, waardoor er met een 3-5 achterstand werd gerust.

Na rust was het wederom Spes die als eerste de korf wist te vinden, maar Nora Schouten kon via een strafworp Prinses Irene weer wat dichterbij brengen 4-7. Daarna werd en om en om gescoord. Carolien van Santvoort legde een mooi afstandschot binnen en Laura van de Ven scoorde vanaf de strafworpstip. Gaby van Santvoort wist van ver te scoren en verkleinde hiermee het gat naar 7-8. Spes liep weer uit naar een 7-9. Vervolgens was het Josje Reijnders die haar goede debuut beloonde met een doelpunt 8-9. Via Laura van de Ven kwam Prinses Irene weer op een gelijkstand.  Alleen was dit maar voor korte duur want Spes kwam daarna weer met een doelpunt vanuit de korte kans. Evy van den Akker bracht op goed aanspelen van Annelies Thijssen de 10-10 op het scorebord. Het fysieke spel van Spes leverde Prinses Irene wederom een strafworp op. Nora Schouten wist deze kans te benutten waardoor Prinses Irene in de slotfase op een voorsprong kwam van 11-10. Spes kwam nog langszij waardoor uiteindelijk de punten geheel terecht gedeeld werden.