Korfbalsters kruipen door oog van de naald

1 december 2019 19:45


Dat een wedstrijd pas gespeeld is zodra de scheidsrechter affluit bleek deze zondag maar weer. Met nog 2 seconden op de klok dacht Korfrakkers de punten mee naar Erp te nemen, maar het was Laura van de Ven die op geweldig aangooien van Marina van Venrooij zorgde voor een eindstand van 17-17.

Rommelig spel
Direct uit de eerste aanval scoorde Linda van Tilburg de 1-0. Vervolgens was het twee keer Korfrakkers dat de korf wist te vinden. Gaby van Santvoort zorgde van afstand voor de 2-2. Prinses Irene pakte door en kwam via Lotte Wilbers en Laura van de Ven op een 4-2 voorsprong. Het was vervolgens weer Erp die tot scoren kwam en Gaby van Santvoort scoorde de 5-3. Het spel bij Prinses Irene werd daarna rommelig en Korfrakkers kon hiervan profiteren. Ze scoorden twee keer op rij en daarmee was de stand weer gelijk. Uit een vrije worp werd gescoord door Marina waardoor het 6-5 werd. De Korfrakkers scoorden een aansluitingstreffer, maar Laura van de Ven zorgde van afstand weer voor een voorsprong. Daarna nam Korfrakkers het initiatief en kwam op een voorsprong van 7-8. Nog net voor rust wist Evy van den Akker een strafworp te verzilveren en stond het wederom gelijk.

Belangrijke slotfase
Ook de eerste 6 minuten van de tweede helft scoorden beide ploegen om en om, waardoor het 10-10 was. Lotte Wilbers bracht Prinses Irene voor de laatste keer deze middag op voorsprong. Aan beide kanten kwamen diverse kansen, maar De Korfrakkers waren beter in de afronding van deze kansen. Prinses Irene keek tegen een 11-13 achterstand aan. Laura van de Ven doorbrak de doelpuntenreeks vanaf de strafworpstip. Korfrakkers ging weer verder met scoren en liep uit naar 12-15. Evy van den Akker deed namens Prinses Irene wat terug van korte afstand, maar de Erpse formatie vond weer twee keer de korf. Met een achterstand van 13-17 en nog 7 minuten op de klok moest Prinses Irene vol aan de bak. Evy van den Akker en Gaby van Santvoort scoorden beide namens Prinses Irene. Daarna bleven enkele minuten lang doelpunten aan beide kanten uit. De laatste minuut werd gestart en Korfrakkers dacht de buit al binnen te hebben, maar niets bleek minder waar te zijn. Nog 23 seconden op de klok en Laura verzilverde een strafworp. De bal kwam hierdoor in bezit van Korfrakkers maar er werd door hen geen aanval opgezet en de bal werd toegekend aan Prinses Irene wegens tijdrekken. Marina van Venrooij nam de bal vanuit het verdedigingsvak uit en stuurde Laura van de Ven diep met een perfecte worp. In het eindsignaal ging het schot van Laura van de Ven door de korf en was daardoor geldig. De speelsters en leiding van Korfrakkers stormden op de scheidsrechter af en de dames van Prinses Irene vierden het gelijkspel (17-17).

Opstelling en scores:

Laura van den Ven 5x, Lotte Wilbers 3x, Linda van Tilburg 1x, Annelies Thijssen, Gaby van Santvoort 4x, Evy van den Akker 3x, Marina van Venrooij 1x, Carolien van Santvoort.
Wissels: Nora Schouten en Lisan Kerkhof

Uitslagen Topklasse:
Swift - DDW/SDO 15-31
Rosolo - Be Quick 18-16
Stormvogels - Spes 31-22
Prinses Irene - De Korfrakkers 17-17

Delen

Lees meer over:
korfbal 1 Prinses Irene korfbal 2019-2020

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!