Korfbalsters pakken belangrijke punten in slotminuut

6 oktober 2019 21:30


Vandaag stond de wedstrijd in het teken van de 250e wedstrijd van Linda van Tilburg. Het was voor de toeschouwers een spannende wedstrijd, maar goed korfbal was bij beide ploegen niet mogelijk. Dit werd veroorzaakt door de vele regendruppels die naar beneden vielen in combinatie met de kouw. Na een ruststand van 5-3 was het Prinses Irene dat de eerste helft domineerde. Peelkorf nam de tweede helft het heft in handen en pakte de voorsprong wat het lang vasthield. In de laatste minuut liet Carolien van Santvoort iedereen die oranje supporter was juichen, door de beslissende 9-8 binnen te schieten.

De wedstrijd starten in de regen en er werd in een lager baltempo gespeeld dan normaal. Prinses Irene opende de score door een mooie individuele actie van Nora die haar doorloopbal keurig binnengooide. In de eerste helft waren de doelpunten duur en pas in de 13e minuut kon de Peelkorf gelijk maken door een treffer van afstand. Prinses Irene had het betere van het spel en kon dat in deze fase ook omzetten in doelpunten. Lotte Wilbers gooide ook een doorloopbal binnen en Gaby van Santvoort tilde de stand naar 3-1 door een korte kans te maken.  Daarna scoorde beide teams nog 2 keer voor het rustsignaal. Voor het team uit Nistelrode deden dat Laura van de Ven en Gaby van Santvoort. 

Na de rust kwam de Peelkorf duidelijk scherper uit de kleedkamer en kon direct de aansluitingstreffer maken. Met 5-4 op het scorenbord zette Prinses Irene weer aan om het verschil terug op 2 te brengen, en met succes laura van de Ven gooide een strafworp door het gele mandje na een mooie combinatie met Linda van Tilburg. Na deze treffer breekt er een slechte fase aan.  Er werd veel balverlies geleden door mede het weer en er werd niet meer goed gekorfbalt. Peelkorf kon 3 doelpunten op een rij maken en pakte een voorsprong. Deze hielden ze de verdere 2e helft vast. Bij een 6-7 stand kon Prinses Irene weer gelijk maken door een vrije worp van Laura vd Ven.  Direct in de tegenaanval rondde de Peelkorf een korte kans af en pakte weer een voorsprong. Met nog 3 minuten op de klok leken de oranje dames letterlijk en figuurlijk af te druipen. Echter liet het zien nog één keer aan te zetten, Gaby van Santvoort gooide haar 3e van de middag binnen. Met de laatste tactische wissel van coach Arno Theunisse kwam Carolien van Santvoort binnen de lijnen en met haar eerste balcontact was het direct raak en maakte ze de winnende treffer. Hierdoor bleven de punten op deze herfst- en regen achtige middag in Nistelrode. We sluiten deze koude dag af met de huldiging van Linda. Later deze week hierover meer.  Fotos volgen Later

Opstelling & scores: 
Laura vd Ven (3x), Linda van Tilburg, Annelies Thijssen, Nora Schouten (1x), Marina van Venrooij, Evy vd Akker, Gaby van Santvoort (3x),  Lotte Wilbers (1x) 
Wisselspeelster: Carolien van Santvoort (1x)
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!