Korfbalsters nemen de punten mee naar huis

23 september 2019 12:15

De korfbalsters van Prinses Irene speelden een goede uitwedstrijd tegen Rosolo uit Reusel. Het team van Arno Theunisse is eindelijk compleet en ging er vol voor. Na een kleine 10 minuten stond het 0-3 voor de meiden uit Nistelrode. Hierna leek het even spannend te worden. Maar na een pittige time-out stond iedereen weer op scherp. De meiden van Prinses Irene pakten veel verdedigende rebounds, waardoor Reusel niet in hun spelletje kon komen. In de aanval werd er gezocht naar de goede kansen. Met een ruststand van 4-7 was er nog niets gewonnen. Maar na de rust ging Prinses Irene door en bleef de betere ploeg. Hierdoor kon Rosolo niet terug komen in de wedstrijd. Na 60 minuten floot scheidsrechter E.F.H Mulder de wedstrijd af met een 7-12 eindstand.

Snelle start
De meiden van Prinses Irene begonnen aan hun eerste uitwedstrijd van het seizoen. De eerste aanvallen liepen aan beide kanten wat stroef. Ballen werden verkeerd gepasst en/of onderschept door de andere ploeg. Maar na 3 minuten was het Prinses Irene wat gas gaf. Het was Carolien van Santvoort die de korfbalsters op een 0-1 voorsprong zette. Kort hierna liet Marina van Venrooij zien dit ook te kunnen en gooide van ver de 0-2 door het mandje. Niet snel daarna kregen de korfbalsters een vrije worp mee, het was Laura van de Ven die deze wist af te ronden. Hierna was het Rosolo dat van zich liet zien door een paar kleine foutjes in de verdediging van Prinses Irene kon Rosolo twee keer op rij scoren. Prinses Irene liet zich niet gek maken en bleef rustig. Gaby van Santvoort gaf weer het goede voorbeeld en maakte de 2-4 van ver. Annelies Thijssen en Linda van Tilburg volgden dit goede voorbeeld en vonden ook beide het gele mandje van ver. Met een tussenstand van 3-6 ging Rosolo wisselen. Ze voegde een extra spits toe aan het spel. Voor de verdediging van Prinses Irene was dit even schakelen, waardoor Rosolo er twee achter elkaar konden maken. In de aanval moest dit weer recht gezet worden. Er werd gezocht naar goede kansen en dit werd meteen beloond. Rosolo maakte een overtreding, Laura van de Ven maakte daar dankbaar gebruik van en gooide de gegeven vrije worp binnen. Hierna was het nog 5 minuten spelen tot aan de rust. In deze fase werd er vooral goed verdedigd door beide ploegen en goed gecreëerde kansen vielen aan beiden kanten niet. Hierdoor werd er gerust met een 4-7 ruststand.

In de rust konden de korfbalsters even op adem komen. Het was duidelijk dat Prinses Irene het betere van het spel liet zien, maar er werd duidelijk benadrukt dat we niet konden inzakken. Direct na de rust liet Lotte Wilbers zien dat ze dit ook zeker niet van plan was. Zij gooide in de eerste secondes van de tweede helft meteen de bal van ver raak. Hierna bleef het even rustig met scoren in Reusel. De aanvallen waren prima maar de doelpunten lieten even op zich wachten. Marina van Venrooij pakte het weer op en gooide weer een bal raak van ver. Hierna was het Rosolo die van ver raak wist te schieten. De meiden van Prinses Irene zetten weer even aan. Na een mooie actie van Lotte Wilbers maakte Rosolo een overtreding, de scheidsrechter legde de bal op de stip. Laura van de Ven wist deze af te ronden. Hierna was het Annelies Thijssen die vrij kwam met een scherpe actie, zij zette met een afstandsschot de 5-11 op het scorebord. Weer brak er een moment aan met weinig doelpunten. Met nog een kleine 20 minuten op de klok was het eerst Rosolo die de korf twee keer achter elkaar kon vinden. Hierna was het Lotte Wilbers die de wedstrijd op slot gooide met een schot van ver. Met een eindstand van 7-12 konden de korfbalsters van Prinses Irene met een trots gevoel terug naar Nistelrode.