Prinses Irene korfbalsters openen met winst!

15 september 2019 19:00


De eerste competitiewedstrijd hebben de korfbalsters van Prinses Irene de punten in eigen huis gehouden. Met slechts de helft van het eerste team aanwezig, was het een puzzel in welke opstelling de wedstrijd moest worden gestart. Er moest hard gewerkt worden op sportpark de Schellen, en met een 4-4 stand werd er gerust. De korfbalsters hielden ten alle tijden hun koppen omhoog, en hebben daarmee de wedstrijd verdiend naar zich toegetrokken. Scheidsrechter J. van Houwelingen floot de wedstrijd uiteindelijk af met een 12-9 eindstand op het scorebord.

Zoeken, zoeken en nog meer zoeken
Met Laura van de Ven, Annelies Thijssen en Evy van de Akker in het buitenland en Maddy van Dijk en Lindy Exters op de blessurebank was het een hele puzzel voor coach Arno Theunisse om een opstelling te maken voor de eerste competitiewedstrijd. Het tweede team moest namelijk ook gewoon spelen, en dat betekende dat sommige speelsters twee wedstrijden ingezet moesten worden. Het tweede verloor helaas de punten met een eindstand van 14-17, maar na weer wat kracht te hebben opgebouwd werd de wedstrijd van het eerste team aangevangen.  Sam van de Akker maakte vandaag haar debuut in het eerste team, en startte zelfs in de basis. Meteen vanaf het begin werd duidelijk dat Swift gebrand was om te winnen, en zij openden dan ook de score met twee rake doelpunten. Voor Prinses Irene was het Marina van Venrooij die het eerste doelpunt maakte met een vrije worp. Het was heel erg zoeken voor de dames van Prinses Irene: wie hoe wat en waar iedereen loopt, schiet en speelt. Ondanks dat de dames in deze samenstelling nog weinig hebben samengespeeld, begon het aanvallende spel steeds meer te lopen. Swift scoorde eenmaal, maar daarna waren het Linda van Tilburg, Nora Schouten en Gaby van Santvoort die achtereenvolgend de gele mand vonden voor Prinses Irene. Met een stand van 4-4 werden de kleedlokalen opgezocht. 

Samen sterk
In de rust werd benadrukt dat er volop mogelijkheden waren, en dat er echt een winst in zou zitten als de goede kansen uitgespeeld zouden worden. Meteen na rust was het echter opnieuw Swift dat de eerste keer wist te scoren.  De oranjehemden lieten het er niet bij zitten, en maakten zich samen sterk. De eerste voorsprong voor Prinses Irene volgde door doelpunten van Nora Schouten en de goed ingevallen Esther van Venrooij. Swift herpakte zich weer en trok met twee doelpunten de voorsprong weer naar hun zijde. Toch roken de korfbalsters van Prinses Irene de winst en met alle kracht die ze hadden ging Prinses Irene er op en er over. Zowel Lotte Wilbers, Carolien van Santvoort als Gaby van Santvoort scoorden voor Prinses Irene. Sam van de Akker liet in deze fase van de wedstrijd verdedigend zien wat ze in huis had, en pakte een aantal mooie ballen er tussen uit. Swift probeerde aan te haken via een afstandschot (9-8), maar het was opnieuw Lotte Wilbers die de voorsprong weer vergrootte naar twee doelpunten. Dit kunstje werd na een doelpunt van Swift nogmaals herhaalt door Carolien van Santvoort. Met een stand van 11-9 werd er door de dames uit Velden meer risico genomen in de verdediging, maar Lotte Wilbers strafte die ruimte goed af en bepaalde daarmee de eindstand op 12-9. 

Een spannende eerste competitiewedstrijd op deze zomerse zondag, waarin de selectie van Prinses Irene kon laten zien dat ze er als één team staan. Het was af en toe billen knijpen, maar de eerste twee punten zijn binnen! 

Opstelling en scores
Marina van Venrooij (1), Lotte Wilbers (3), Gaby van Santvoort (2), Carolien van Santvoort (2), Lizan Kerkhof, Nora Schouten (2), Sam van de Akker, Linda van Tilburg (1)
Wisselspeelster
Esther van Venrooij (1)

Lotte Wilbers

Sam van de Akker

Team!

Delen

Lees meer over:
korfbal 1 Prinses Irene seizoen 2019-2020

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!