Korfbalsters met één been in de kruisfinale

27 mei 2019 9:00

We kunnen wel spreken over een verassende wedstrijd. Na een slechte start vanuit de kant van Prinses Irene, keken de Nistelrodese vrouwen in de rust tegen een achterstand aan van 7-2. Uiteindelijk hebben de korfbalsters op karakter de wedstrijd naar zich toegetrokken met een 7-8 overwinning.

Makke schapen
Swift begon erg sterk aan de wedstrijd en wisten na 14 minuten al een voorsprong te pakken van 4-0. In de 20e minuut wisten de korfbalsters van Prinses Irene pas wat terug te doen en scoorde de sterk spelende Linda van Tilburg de 4-1 door een korte kans raak te schieten. De dames uit Velden hadden hier weer een antwoord op terug en wisten de stand naar een 7-1 te brengen. Vlak voor de rust scoorde Lindy Exters een afstandsschot raak en zijn de dames met een 7-2 achterstand gaan rusten.

Op karakter
Na motiverende woorden van coach Arno stonden alle neuzen de zelfde kant op. De dames van Prinses Irene zijn met één doel naar Velden afgereisd; de punten meenemen naar Nistelrode! Ze wisten wat hen te doen stond en zijn met een dosis zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen terug het veld op gegaan. In de eerste minuut van de tweede helft scoorde Laura van de Ven de 7-3 door een korte kans koelbloedig binnen te leggen. Daarna zetten Evy van de Akker en Lotte Wilbers de inhaalslag voort en stond het na 35 minuten 7-5. Prinses Irene groeide en werd heer en meester op het veld. Verdedigend stonden ze enorm sterk en in de aanval werd er beter naar de juiste kans gezocht. Het vertrouwen bleef groeien aan Nistelrodese kant en ook de meegereisde supporters stonden achter de dames.

Afspraken werden na gekomen en je zag de wilskracht bij de korfbalsters van Prinses Irene. Linda van Tilburg wist Prinses Irene met twee doelpunten op een gelijkspel te zetten en het stond na 45 minuten 7-7. De moed zakte langzaam weg bij de korfbalsters van Swift. Zij speelde een sterke eerste helft, maar in de tweede helft hebben zij nul doelpunten gescoord. Met nog 15 minuten op de klok was het alles of niets voor Prinses Irene. Lotte Wilbers scoorde een mooi afstandsschot raak en zorgde ervoor dat Prinses Irene op voorsprong kwam in de 47e minuut van de wedstrijd. Nu moest Prinses Irene zorgen dat er geen fouten meer werden gemaakt in de verdediging en dat er aanvallen kans na kans gecreëerd werd. Na 60 minuten floot scheidsrechter F. Rijkaart van Cappellen de wedstrijd af met een 7-8 in het voordeel van de Nistelrodese dames.

Dit betekent dat Prinses Irene alleen aan de leiding staat in poule A van de Topklasse. Volgende week zal duidelijk worden wie daadwerkelijk de kruisfinale zal gaan spelen, maar de korfbalsters van Prinses Irene hebben gezorgd voor een gunstige uitgangspositie met de winst tegen Swift.

Opstelling:
Lotte Wilbers (2x) - Evy van den Akker (1x) - Marina van Venrooij - Gaby van Santvoort - Linda van Tilburg (3x) - Laura van de Ven (1x) - Lindy Exters (1x) - Caroline van Santvoort

6. Heumen                1 pt.

Prinses Irene 2 speelde vandaag uit tegen Swift. Helaas verloren ze deze wedstrijd met 5-14. Lees hun verslag hier.