1e klasse C

14 april 2019 14:30

R. de Loos

Opstelling

De equipe van Ronnie Everaerts verloor zondagmiddag met 1-3 terecht van middenmoter Best Vooruit. Waar in deze competitie Prinses Irene vaak niet onder deed voor een opponent en toch verloor, was daar deze middag geen sprake van. Best Vooruit was gewoon beter en het tactisch plan van coach Dekkers van Best Vooruit legde de zwakke plekken van Prinses Irene bloot. Toch verdienen de mannen van Van Tilburg Mode & Sport respect, ondanks het moeilijke seizoen is de strijdlust er elke week weer! In de 1e helft kwam de ploeg uit Best in de 35e minuut op 0-1 via Tim Fiolet. Prinses Irene kwam in de 59e minuut op 1-1 via een penalty benut door Wibe van Rooij. Zes minuten later was het al weer gelijk. Nu mocht Robin Buiks vanaf elf meter scoren. In de 85e minuut had het zo maar, tegen de verhouding in, gelijk kunnen worden toen Koen Bollen voor open doel over kopte. Buiks maakte vlak voor het eindsignaal van de uitstekende Loos aan alle onzekerheid een eind;1-3.

Presenteerblaadje

Prinses Irene startte met Wout Soetekouw als spits in de basis, omdat Van Vught niet geheel fit was.  De rood-zwarte formatie nam meteen het initiatief en stond die, zeker in de 1e helft niet meer af. Toch kwamen er niet echt grote kansen, al moest doelman Stef van Venrooij wel twee keer binnen de minuut handelend optreden rond de 12e minuut.  Thijs v.d. Linden schoot nog een keer rakelings langs het domein van Van Venrooij. Prinses Irene lukte het niet om gevaarlijk te worden. Hoewel Best dus de overhand had, kwam het wel gelukkig aan de voorsprong. Een Prinses Irene verdediger wilde de bal wegwerken en schoot een medespeler aan. Fiolet kreeg de bal op een presenteer blaadje en schoof simpel binnen;0-1.

Prachtig stiftje

In de 2e helft kwam Van Vught alsnog in het veld en schoof Bollen door naar de middenlinie waardoor de Oranjes wat meer vat op de Bestenaren kregen. In de 59e minuut kwamen ze zelfs op 1-1. Van Vught won een kopduel van doelman Bakker, de bal werd ingeschoten door een Prinses Irene aanvaller. Een van de Best verdedigers maakt hands . Van Rooij schoot de bal onberispelijk vanaf de elfmeterstip binnen.  In de 65e minuut wees scheidrechter Loos aan de andere kant naar de stip. Tim van der Heijden was de boosdoener en Buiks schoot de 1-2 binnen.  Prinses Irene werd nu wat gevaarlijker en zag Martijn van Vught over koppen en Wibe van Rooij kon te weinig kracht geven aan een schot om doelman Bakker te verontrusten.  Tim van den Brand pakte een terug gelegde bal van Van Vught ineens op zijn slof, maar de bal ging net langs de kruising. In de 85e minuut had het zo maar gelijk kunnen en misschien ook wel moeten staan. Een goed aangesneden voorzet van Wibe van Rooij, gaf Koen Bollen, zo ongeveer de beste speler deze middag bij Prinses Irene, een open kopkans, maar helaas ging de bal over. In de slotminuut stond een van de Prinses Irene verdedigers niet goed op te letten en dat moet je niet doen bij een spits als Robin Buiks. Met een prachtig stiftje verschalkte hij Stef van Venrooij en bracht de 1-3 eindstand op het scorebord.

Omdat de directe concurrenten in de degradatiestrijd bijna allemaal punten pakten, is Prinses Irene nog verder in de problemen geraakt. Blijven strijden is het devies, want in de slotfase van de competitie zie je vaak gekke dingen gebeuren.