82'

1e klasse C

10 februari 2019 14:30

Opstelling RKSV Prinses Irene 1 (zon)

Prinses Irene speelde in een nat en winderig Oirschot met 1-1- gelijk tegen Oirschot Vooruit. De ploeg, met interim coach Herman Schreur op  de bank, had tot 8 minuten voor tijd zicht op een verdiende driepunter. Dit nadat het na 7 minuten al op 0-1 was gekomen via een pingel van Wibe van Rooij. Het mocht echter niet zo zijn. Uit een scrimmage wist verdediger Job van Gestel in de 82e minuut de gelijkmaker te scoren. In de slotfase werd de Nistelrodenaren nog een penalty onthouden.

Pingel
Na het onverwachte stoppen van coach William van der Steen afgelopen week, heeft het bestuur snel geanticipeerd met de benoeming van de ervaren Ronny Everaerts  voor de rest van het seizoen. Op de bank zat nu nog assistent coach Herman Schreur samen met leider John Gevers. Over ervaring gesproken. Zij kozen voor een iets andere speelwijze dan gebruikelijk. Dat had al snel succes. Nadat Oirschot al een keer dreigend was geweest, sloeg Prinses Irene in de 7e minuut toe. Rolf v.d. Bogaart kopte uit een corner binnen, maar zag zijn inzet met de hand worden gekeerd door veldspeler Max van Kollenburg. Bezemer wees naar de stip en Kollenburg kon vertrekken. Van Rooij voltrok het vonnis;0-1. In het vervolg van de eerste helft was Prinses Irene heer en meester, maar “vergat” te scoren. Zo verdween een mooie kopbal van Tim v.d. Brand langs en ook Rolf v.d Bogaart zag een mooie kans niet in een doelpunt omgezet. Oirschot kneep de handen dicht dat ze met de 0-1 stand mochten gaan rusten.

Zuivere penalty

In de 2e helft ging het iets meer gelijk op, maar Prinses Irene bleef het beste van het spel houden. Gijs van Erp kreeg in de 60e minuut nog een geweldige kans, hij ging alleen op het doel af, maar gleed onderuit. Oirschot Vooruit verdedigde vooral en hoopte met een counter te scoren. Uit een corner lukte dat ook nog. Uit die corner ontstond een scrimmage waarbij uiteindelijk verdediger Van Gestel de bal tegen zijn hoofd kreeg en zo de 1-1 aantekende. In de slotfase  werd Prinses Irene nog een zuivere penalty onthouden, maar dat past een beetje in het beeld van dit seizoen, waarin het maar zelden meezit tot nu toe.

Gelukkig zijn we nog maar halverwege het seizoen na deze wedstrijd. In ieder geval lijkt het dieptepunt bereikt en was het spel al weer wat beter dan we de laatste tijd gewend waren. Hopelijk lukt het onder de nieuwe coach Ronny Everaerts dit door te trekken en te gaan voor handhaving.